De bakploeg bakt de pannenkoeken voor de gasten. Foto: De Rank
De bakploeg bakt de pannenkoeken voor de gasten. Foto: De Rank

Pannenkoekendag op CBS De Rank

TOLDIJK - Aan de elfde Nationale Pannenkoekendag vrijdag 24 maart, deden in het hele land maar liefst 1110 scholen mee. Ook basisschool De Rank in Toldijk was dit jaar van de partij.

De kinderen van groep 7 en 8 hadden hun grootouders en enkele ouderen uit de omgeving uitgenodigd om vrijdagmiddag bij hen te komen lunchen. De kinderen hadden de klas en hal verbouwd tot een pannenkoekenrestaurant.

Deze was 'aangekleed' door de kinderen, inclusief een menukaart. De 'gasten' werden getrakteerd op heerlijke pannenkoeken, een show tijdens de maaltijd en een smakelijke vlaflip ter afsluiting. De pannenkoeken werden door de kinderen zelf gebakken, onder begeleiding van twee enthousiaste moeders.
Het was een bijzonder smakelijke en gezellige traktatie en zeker voor herhaling vatbaar.


Burgemeester Marianne Besselink keurde de pannenkoeken goed

Vervolg van de voorpagina

KEIJENBORG - "Het is altijd leuk om burgemeester van Bronckhorst te zijn en op sommige momenten nog leuker, als je bij zo'n initiatief de eerste hap van een pannenkoek mag gaan nemen." Daarnaast gaf ze aan de samenwerking tussen school en ouderen sterk te vinden. "Het dorp Keijenborg mag trots zijn op deze leerlingen."

Na haar goedkeuring kregen ook de andere gasten hun pannenkoek uitgeserveerd, het feest was begonnen. Gedurende de ochtend genoten de gasten van de gezelligheid om met elkaar aan tafel te zitten en van het feestelijke programma: de dansgroep danste, iedereen deed mee aan de quiz: 'hoedje op - hoedje af' en was er toneel over, hoe kan het anders, pannenkoeken.
In totaal zijn er 200 pannenkoeken gebakken, die door de gasten smakelijk werden gegeten met suiker of stroop.

Evie en Kayleigh sloten tevreden de ochtend af: "Hartelijk bedankt dat jullie er waren. Jullie hebben de dag compleet gemaakt. Het was fantastisch!"
Jannie Rexwinkel sprak de meiden toe namens de Keikamer. "Namens allen, bedankt voor deze ochtend met lekkere pannenkoeken en koffie. Ik zou graag een applausje willen." Dat kreeg zij. Zij vertelde dat het na het koffiedrinken in de Keikamer gebruikelijk is om een euro in de pot te doen om nog eens iets extra's te kunnen doen. "Kunnen we afspreken dat nu ook te doen? Het is ook een beetje gek om na het eten in een restaurant niet af te rekenen."
Zo kwam er in de blauwe brievenbus een extraatje voor groep 8 om wat leuks te kunnen doen. Bij de deur en het hek zwaaiden de leerlingen alle gasten uit.