Kom naar de biggen kijken bij Feltsigt. Foto: PR
Kom naar de biggen kijken bij Feltsigt. Foto: PR

Feltsigt opent seizoen 2017

BEKVELD - Op zondag 2 april om 13.00 uur gaat de poort open voor het nieuwe seizoen bij Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt.

Het team van de kinderboerderij heeft niet stilgestaan in de wintermaanden. Zo zijn de dierenverblijven vernieuwd, zijn er asbest golfplaten gesaneerd en werden er nieuwe platen voor in de plaats gelegd en zijn er zonnepanelen geïnstalleerd. Alle gloeilampen zijn vervangen door ledverlichting en met de al aanwezige warmtepomp voor de cv en warmwatervoorziening is Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt zo goed als energie neutraal. Omdat natuur en milieu hoog in het vaandel staat bij Feltsigt zijn deze maatregelen genomen.
De speelzolder is deze winter uitgebreid met een grote ballenbak, de speeltoestellen zijn weer gekeurd en de kaart is vernieuwd met meer streekproducten waaronder een lijn plaatselijke sappen. In het voor- en naseizoen zal het warme chocomelk apparaat ook aanstaan. De losse thee in vier smaken maakt de echte theebeleving. Al met al een uitgekiende kaart waar men van kan genieten op het gezellige terras.
De dieren hebben de winter gebruikt om uit te rusten en bij te komen, zodat ze nu weer vol enthousiasme staan te wachten op alle kinderen en uiteraard volwassenen. Het moedervarken ligt trots naar haar pasgeboren biggen te kijken, er zijn lammetjes en jonge geitjes die geaaid willen worden en binnen in de schuur staat het kalf melk te drinken.
Feltsigt is er ook voor kinderfeestjes en schooluitjes; zij zorgt dat het bijzonder wordt. Recreatie & Kinderboerderij Feltsigt zorgt voor een ontspannen Achterhoekse sfeer voor elke bezoeker van 0 tot 100 jaar en zelfs daarboven. Wie maximaal plezier wil, sluit een abonnement af voor het hele seizoen. Mooier is het haast niet te krijgen.
Feltsigt is aan de Bekveldseweg 5, 7255 KG Bekveld nabij Hengelo en Keijenborg. Kijk op de site of volg Feltsigt op Facebook.


www.feltsigt.nl


Veertig jaar gehuwd en opnieuw getrouwd

STEENDEREN - 'De dag van ons leven gaan we nog een keer beleven, net als toen' staat op de kaart te lezen die Gerrit Jan Bruil en Diny Bruil van Hees stuurden om iedereen uit te nodigen voor hun bruiloft. Het was 25 maart 1977 dat zij trouwden en vierden afgelopen 25 maart hun veertigjarig huwelijksjubileum.

In het gemeentehuis van Doesburg trouwde het echtpaar opnieuw. Gerrit, chauffeur van beroep, haalde zijn Diny op met zijn spiksplinternieuwe vrachtwagen. De buurt deed hen uitgeleide met een haag van vlaggen.
Het feest in Den Bremer duurde tot in de kleine uurtjes.

Gerrit en Dinie Bruil trouwen op hun veertig jarig huwelijksfeest. Foto: Claudia Tankink