Belinda Wassink in haar salon Voetenhof Pedicure. Foto: Liesbeth Spaansen
Belinda Wassink in haar salon Voetenhof Pedicure. Foto: Liesbeth Spaansen

Belinda Wassink verwent al tien jaar voeten

Voetenhof Pedicure

Door Liesbeth Spaansen

STEENDEREN - Tien jaar geleden rondde Belinda Wassink haar opleiding tot pedicure bij IMKO opleidingen in Arnhem af met een examen bij het Kennis en Ontwikkelcentrum in Utrecht. Daarna volgden nog opleidingen voor diabetische en reumatische voeten en applicatiecursussen draadbeugeltechniek en gelnagels. Nu liggen de boeken voor de opleiding medisch pedicure op tafel.

"Een medisch pedicure mag, naast het behandelen van de diabetische en/of reumatische voet, alle soorten risicovoeten behandelen," legt Belinda uit. "Die kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van diabetes, reuma, hart- en vaatziekten, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. De medisch pedicure is speciaal opgeleid voor de behandeling van deze doelgroepen en voor specialistische technieken, zoals anti-druktechnieken met behulp van nagelbeugels, of nagelreparatie waarmee complexe nagelproblematiek kan worden behandeld." Hiervoor werkt Belinda nauw samen met podotherapeuten, huisartsen en andere disciplines.
Met een pedicurebehandeling worden nagels en nagelomgeving verzorgd, ingroeiende nagels en kloven behandeld, eelt en likdoorns verwijderd, voeten ingesmeerd en gemasseerd. Het is ook mogelijk voor een deelbehandeling te kiezen. Verder kan Belinda voetwratten behandelen.
"Het is heerlijk om met voeten te werken. Naast de medische verzorging vind ik ook de cosmetische verzorging leuk om te doen. Ik zet gelnagels om nagels te verfraaien en ik heb een nieuwe nagellakdisplay van het kwaliteitsmerk LCN besteld. Daaruit kan een kleur nagellak worden uitgezocht. Na de behandeling lak ik dan de nagels en het flesje nagellak gaat mee naar huis." Verder kan Belinda voet- en onderbeenmassages op basis van voetreflexologie geven, puur voor rust en ontspanning. "Hiervoor gebruik ik onder andere paraffine kaarsen. Na het masseren met de warme was voelen de voeten weer zacht aan."
De Voetenhof is verkooppunt van Gehwohl crèmes en schimmelnageltincturen. "Maar ik heb ook leuke cadeaubonnen voor bijvoorbeeld Moederdag en Vaderdag."
Belinda Wassink is vier jaar geleden van Toldijk naar Steenderen verhuisd, met haar man Edwin Aalderink en hun twee kinderen. "De salon is boven de garage," vertelt ze.
"Ik werk overdag op afspraak, maar ook 's avonds. Omdat niet iedereen bij mij kan komen, kom ik ook aan huis of in Olburgen in de voormalige basisschool."
Omdat Voetenhof Pedicure tien jaar bestaat geeft Belinda 10% korting op het lente-arrangement van april en mei: een uitgebreide voetbehandeling plus een spa-behandeling en ter afsluiting een ontspannende voet- en onderbeenmassage.

Vanaf 5 april is de nieuwe website online en kan er ook gepind worden. Voetenhof Pedicure Belinda Wassink, Daliastraat 16, 7221 AN Steenderen.


06-36142933

www.voetenhofpedicure.nl