De jubilarissen van Muziekvereniging Nieuw Leven. Foto: Liesbeth Spaansen
De jubilarissen van Muziekvereniging Nieuw Leven. Foto: Liesbeth Spaansen

Middag muzikaal vermaak met Mannetje van de Radio

STEENDEREN/BAAK - Muziekvereniging Nieuw Leven hield zondag 9 april een zonnig voorjaarsconcert in een volle Pleisterplaats, de kantine van Achterkamp Bedrijfsopleidingen op het Dambroek in Baak. Met 'Het mannetje van de Radio' als thema kwam muziek van alle radiozenders langs.

De harmonie en het opleidingsorkest stonden onder leiding van dirigente Christa Boerman, de malletband van instructeur Marius Bongers en de jeugdband van Anita Bongers. De radio stond centraal in dit concert, net als vroeger in de huiskamer. Iedere omroep had wel een eigen orkest en het waren programma's waar veel mensen naar luisterden. Nieuw leven nam haar publiek mee in de luisterwereld van de radio van vroeger tot nu. Klassiek werk zoals 'Mozart nr. 40' en 'Les Miserables', moderner werk van 'Briljant Beatles', popmuziek 'Devil in disguise', 'Doe Normaal' en 'Uptown Funk (met blazers en jeugd) en een heus hoorspel over een draak in 'Pilatus'. Ook 'Pokemon', 'Jungle Book' en 'Armin van Buuren' stonden op het programma.
In de pauze stonden negen jubilarissen in het zonnetje. De voorzitter had voor ieder van hen een mooi woordje, oorkonde en een bos bloemen. Bram Bongers en Renée Geurts zijn 12,5 jaar lid van de vereniging. Al 40 jaren stonden Claudia Tankink, Jan Bijvank, Annelies Hermans, Marian Jansen en Hanny Luimes klaar voor de vereniging. Johan Knaake en Gerhard Besselink vierden hun 60-jarig jubileum. Een groot applaus voor deze leden was zeker op zijn plaats.

Vooraf, in de pauze en na het concert liepen de bezoekers even langs de radio's in het pop-up radio museum dat voor deze middag stond ingericht. Het mannetje van de radio was deze middag Menno Leistra, die zijn rol op eigen wijze invulde. Bram Bongers sloot het concert af met het rustige 'Gute Nacht Freunde'.

Muziekvereniging Nieuw Leven en het Mannetje van de Radio Menno Leistra. Foto: Jesse Oukes