Ibella Verwaaijen is er trots op samen met de Koning jarig te zijn. Foto’s Liesbeth Spaansen
Ibella Verwaaijen is er trots op samen met de Koning jarig te zijn. Foto’s Liesbeth Spaansen

Ibella Verwaaijen viert samen met de Koning haar vijftigste verjaardag

STEENDEREN - "Ik ben er altijd nog trots op jarig te zijn met de Koning. Als ze mijn geboortedatum vragen, zeg ik dat er ook altijd bij," lacht Ibella Verwaaijen. Ze is geboren op 27 april 1967 in Wijk bij Duurstede. "Onder de molen van Ruisdael, daar woonde mijn opoe. Mijn ouders en broer Peter waren daar op bezoek, dat kon nog makkelijk. Maar diezelfde dag ben ik daar geboren, veertien dagen te vroeg. Het ging allemaal zo snel."

Door Liesbeth Spaansen

De dochter kreeg de naam Ibella Margaretha Louise van der Linden, roepnaam Ibella. "Zo heette de schoolvriendin van mijn moeder. Mijn vader ging me aangeven in Wijk bij Duurstede. Maar de ambtenaar kende de naam Ibella niet en wilde me dus zo niet inschrijven. Nadat deze de naam had opgezocht en ontdekte dat deze wel bestond, mocht het wel." Het gezin bleef uiteindelijk drie weken bij opoe in Wijk, voordat zij teruggingen naar de eigen woonplaats Ede.

De ouders van Ibella kregen van de gemeente Wijk bij Duurstede een bankboekje met 500 gulden en een trappelzak. "Dat was wel zo mooi. Van pluizige stof en met goud geborduurd Beatrix en Claus en een kroontje erop." Ze laat de foto's zien van haarzelf als baby in de koninklijke trappelzak en een foto van prinses Beatrix en prins Claus met baby Willem-Alexander. "Ik ben blij dat ik dit album heb." De knipsels uit de kranten van Wijk bij Duurstede en Ede waarin haar bijzondere geboortedag en dat van Willem-Alexander stonden vermeld, zitten vooraan in haar fotoalbum. De eerste foto van baby Willem-Alexander zat op de voorkant.

Ibella Verwaaijen heeft wel een band met het koningshuis en gaat, als ze in de buurt zijn, zeker bij het hek staan. "Toen Koningin Beatrix hier in Steenderen kwam landen op de voetbalvelden ben ik ook gaan kijken." Opoe was overigens ook erg koningsgezind. "De hele gang hing vol foto's van Juliana die bij haar thuis geweest was, omdat zij met Koninginnedag het huis het mooist versierd had in de straat."

Koning Willem-Alexander organiseert vanwege zijn vijftigste verjaardag op 28 april samen met Koningin Máxima een feestelijk diner op het Koninklijk Paleis Amsterdam. De gasten zijn net als de Koning jarig op 27 april en bereiken dit jaar een kroonjaar.

"Ik hoorde het op de radio, dus ik heb me aangemeld. Helaas ben ik niet geselecteerd. Maar ik heb wel twee bijzondere brieven van het Koningshuis, dat ik ben aangemeld en dat ik uiterlijk 3 april bericht krijg en een van 31 maart dat ik helaas ben afgewezen." Er waren overigens zo'n 800 aanmeldingen. "Ik had het wel heel apart gevonden, maar was ook zenuwachtig geweest, denk ik. Ik zou het leuk vinden om Willem-Alexander in levende lijve te ontmoeten en een selfie met hem te maken. Hij is een goede koning en ik vind het bijzonder hoe hij en Maxima met de mensen omgaan. Ze zijn er wel voor het volk."

Ibella viert haar vijftigste verjaardag bij De Vrendenberg. "Omdat het diner de 28ste april zou zijn, heb ik het op een zaterdag in mei gepland. Ik verwacht zeker vijftig gasten."

Ibella als baby in de koninklijke trappelzak, met haar moeder en broer Peter.
Deze foto kreeg de familie van der Linden van het koninklijk huis toegezonden.