Trees Peters neemt na dertig jaar afscheid van de bibliotheek. Foto: PR
Trees Peters neemt na dertig jaar afscheid van de bibliotheek. Foto: PR

Trees Peters met pensioen

REGIO - Zaterdag 6 mei is de laatste werkdag van Trees Peters, na meer dan dertig jaar werkzaam te zijn geweest in de bibliotheek. Zaterdag 6 mei neemt Trees Peters afscheid van haar werk in Bibliotheek Hengelo (Gld.) aan de Sterreweg 10, van 10.00-12.00 uur. Iedereen is van harte welkom. In de jaren tachtig begon ze in Keijenborg en vervolgens was haar werkplek de bibliotheek in Hengelo, waar zij in de loop der jaren diverse werkzaamheden heeft verricht. Ook heeft Trees regelmatig gewerkt in de bibliotheek van Vorden en Zelhem. Trees had altijd een hart voor haar klanten en stelt het dan ook op prijs om op haar laatste werkdag hen de hand te schudden.


Mantelzorgcafé is het tref- en informatiepunt voor mantelzorgers

ZELHEM – De eerstvolgende bijeenkomst van het Mantelzorgcafé is op dinsdagmiddag 9 mei. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in 'De Smoks', Markt 21-23 in Zelhem, van 14.00 tot 15.30 uur. Het Mantelzorgcafé is de plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De mantelzorgconsulent is uw gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan uw vragen beantwoorden. Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee wordt aangeboden.


0544) 82 00 00

info@vithulpbijmantelzorg.nl

www.vithulpbijmantelzorg.nl


Rijexamen oefenen in de bibliotheek

REGIO – Voor mensen die bezig zijn met het halen van het rijbewijs, is het theorie-examen een grotere uitdaging dan het praktijkexamen. Ook hiervoor geldt: oefening baart kunst. Op Theorie.nl kan onbeperkt worden geoefend op het theorie-examen voor auto, motor of bromfiets. In de bibliotheek is hiervan gratis gebruik te maken.

De theorie-examens zijn officieel gecertificeerd en altijd up-to-date conform de CBR-wijze. Na het maken van een proefexamen kunnen gemaakte fouten uitgebreid worden geanalyseerd. Wie naast het oefenen voor het theorie-examen ook bezig is met het praktijkexamen, kan op deze website vele video's en examenroutes vinden waarmee ook alvast voor het praktijkexamen kan worden geoefend. Het online oefenprogramma theorie-rijbewijs is beschikbaar voor iedereen die de Bibliotheek bezoekt, leden en niet-leden. Oefenen kan op een computer in de Bibliotheek of op de eigen mobiel, tablet of laptop mits deze is aangesloten op het WIFI netwerk van de bibliotheek.


Alzheimer Café over bewegen

DOETINCHEM/BRONCKHORST - Het Alzheimer Café voor Doetinchem en Omstreken op dinsdagavond 9 mei heeft als onderwerp dementie en bewegen. Gespreksleider is Selma Ankersmit, psycholoog bij Sensire.

Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van bewegen op dementie. Daaruit blijkt dat bewegen de kwaliteit van leven vergroot en het ziekteproces iets kan afremmen. Bewegen heeft ook een positief effect op het slaappatroon, op de eetlust en de stemming, de communicatie, en angst en onrust. Samen met anderen bewegen stimuleert tegelijkertijd het sociale leven.

Dit alles komt aan de orde op 9 mei. Het Alzheimer Café duurt van 19.30 tot 21.30 uur en het wordt gehouden in Het Borghuis aan de Burg. Van Nispenstraat in het centrum van Doetinchem. Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur welkom. De toegang is gratis. Bezoekers hoeven geen lid of donateur van Alzheimer Nederland te zijn.