De Boney M playbackact van Axel, Janna, Elise en Emma. Foto: Liesbeth Spaansen
De Boney M playbackact van Axel, Janna, Elise en Emma. Foto: Liesbeth Spaansen

Boney M sluit playbackavond af

TOLDIJK - Het was weer een groot feest: de grote playbackshow op koningsdag 27 april in Zaal Den Bremer, met een volle zaal enthousiaste klasgenoten, familieleden en buren van de deelnemers. De optredens van de leerlingen van Basisschool De Rank waren van hoog niveau, er was duidelijk veel aandacht aan besteed. De jury beoordeelde deze in de verschillende categorieën. Dit jaar stonden twee live gezongen acts op het programma.

Voorzitter van de Stichting Oranjefeesten Toldijk Stef Groot Nibbelink, opende de feestelijke avond. Na het zingen van het Wilhelmus stelde hij de jury voor: Patricia, dansdocent van DOG Baak, Roan Kuperij, bekend als DJ Roan en oud-deelnemer van deze playbackshow, en redacteur Liesbeth Spaansen.

Gestart werd met de categorie groep 1 t/m 4. Daarna de Voice of Toldiek met live gezongen acts en tot slot kwamen de kinderen van groep 5 t/m 8 op het podium. De jury keek naar het playbacken, de act, de uitvoering, het gebruik van het podium en de aankleding. De presentatie was in handen van Stef Groot Nibbelink en Cindy Garritsen.

In de pauzes ging de jury in beraad om de prijzen te verdelen. De acts brachten hun optredens met veel enthousiasme, maar ook van tevoren was er veel tijd geïnvesteerd aan het leren van de teksten, de kleding en ook (podium)accessoires. Het publiek genoot van wat zij zagen en hoorden. Omdat het een wedstrijd is moest de jury een keuze maken. Alle deelnemers kregen een herinneringsmedaille.

Winnaars playbackshow
Groep 1 t/m 4: Jinte Schieven met Roar van Katy Perry. Voice of Toldiek: Frederike Onstenk en Moira Tijkken met Hart Beat van Rein en Vajèn. Groep 5 t/m 8: Axel Garritsen, Janna Vogelaar, Elise Hendrikx en Emma Messing met Daddy Cool van Boney M.

Winnaars kleur/tekenwedstrijd
De Stichting Oranjefeesten Toldijk voegde dit jaar een koninklijke kleurwedstrijd toe aan het programma, omdat koning Willem-Alexander zijn vijftigste verjaardag vierde. Alle tekeningen hingen tijdens deze playbackshow in de zaal, zodat iedereen er even naar kon kijken. Stef Groot Nibbelink reikte de prijzen uit: 0 t/m 3 jaar: Jack Offenberg, groep 1 en 2: Fleur Huirne, groep 3 en 4: Emma Schennink, groep 5 en 6: Teun ten Broek en groep 7 en 8: Fabiënne Schiphorst.

Voorzitter Stef Groot Nibbelink bedankte de juryleden met bloemen, de geluidsman Gerhard Hebben en zijn assistent Jan Hein Mouris, de deelnemers en de vele enthousiaste bezoekers. Met nog een keer de winnende act van Axel, Janna, Elise en Emma werd de avond afgesloten.


Facebook Stichting Oranje Feesten Toldijk