Afbeelding

Activiteitentuin Velswijk gerealiseerd

VELSWIJK - Met het realiseren van een Activiteitentuin binnen de kern Velswijk zijn twee behoeftes tegelijk ingevuld namelijk een nieuwe inrichting van het braakliggende terrein en invulling geven aan de behoeftes met betrekking tot de leefbaarheid. Op zaterdag 20 mei is het dan zover en zal vanaf 13:30 uur de Activiteitentuin officieel geopend gaan worden. Tijdens de opening zal de Malletband een optreden verzorgen en zal Wi'j eren 't Olde een aantal folkloristische dansen opvoeren. U bent ook van harte welkom om een kijkje te komen nemen van dit fantastische resultaat.

Naast het Dorpshuis D'n Draejer te Velswijk stond het voormalige Peuterspeelzaal De Draejtol. Vanaf 2006 was deze peuterspeelzaal niet meer in gebruik. Het gevolg hiervan was dat het gebouw in verval was geraakt en dit leidde tot ongewenste en onveilige situaties. Door de DBO Voor Velswijk Door Velswij" is besloten om over te gaan tot sloop van het gebouw. Hiervoor is door de gemeente Bronckhorst een sloopvergunning verleend.
Vanuit de gemeenschap en de DBO was nu de behoefte om het braakliggende terrein opnieuw in te gaan richten waardoor tevens een aantal wensen vanuit de gemeenschap op het gebied van fysieke en sociale activiteiten konden worden ingevuld.
Om het plan te kunnen realiseren heeft de DBO op 1 oktober een subsidieaanvraag ingediend bij de Provincie Gelderland. In november 2016 heeft de provincie Gelderland aangegeven de subsidie aanvraag van de DBO met betrekking tot het realiseren van een Activiteitentuin toe te kennen. De DBO was dan ook zeer verheugd dat de Provincie Gelderland het project in Velswijk had uitgekozen om de leefbaarheid in de kleine kernen zoals Velswijk verder te bevorderen.
Hierdoor is het mogelijk geworden om het braakliggende terrein naast Buurthuis D'n Draejer in te gaan richten als een Activiteitentuin. De Activiteitentuin is onder andere voorzien van Jeu de Boules banen, een amfitheater en outdoor fitnesstoestellen. In samenwerking met basisschool de Mammoet is besloten om het buitenterrein van de basisschool te laten doorlopen in de activiteitentuin. Hierdoor is er een mooi geheel ontstaan waar jong en oud samen kunnen genieten van fysieke ontspanning in een uitdagende omgeving.
In de afgelopen maanden is er hard gewerkt door de vrijwilligers vanuit Velwijk om de Activiteiten tuin te realiseren. Hierbij is veel inzet geleverd en veel creativiteit toegepast. Hieruit blijkt dat er door samenwerking binnen een gemeenschap veel gerealiseerd kan worden. Naast de bijdrage vanuit de provincie Gelderland is ook de bijdrage van diverse lokale bedrijven hierbij zeer belangrijk geweest.


Appeltaart bij eerste 500 bezorgingen

Jumbo Hollak gaat online-bestellingen bezorgen

Zelhem - 23 mei start Jumbo Hollak met een nieuwe service aan de particuliere, maar zeker ook de zakelijke, klanten van de Zelhemse supermarkt. Na het opzetten van de Jumbo-app, waarmee online de boodschappen besteld kunnen worden, wordt de service nu uitgebreid met een bezorgdienst, die de boodschappen aan huis komt bezorgen. Vanaf 18 mei staat alle informatie op www.jumbo.com en in de 'app' op telefoon of tablet en vanaf 23 mei begint de bezorging. De bestelauto in Jumbo-kleuren bleek niet op tijd leverbaar, zodat in eerste instantie nog met een onopvallende bestelbus zal worden bezorgd.

Om u als klant te laten kennis maken met de extra service krijgen de eerste 500 bestellers een heerlijke appeltaart, terwijl onder hen ook nog een boodschappencheque ter waarde van € 100,-- wordt verloot. De bezorgkosten bedragen € 6,--, maar een aantal artikelen in het assortiment hebben het kenmerk 'geen bezorgkosten' meegekregen en als u die op uw bestellijst aankruist, vervallen de bezorgkosten. De artikelen in die lijst wijzigen elke vier weken. Op de Jumbo-website kun je vinden om welke, vaak dagelijks gebruikte, artikelen het gaat.
De eerste week kunt u de boodschappen laten bezorgen tussen 10.00 en 13.00 uur en tussen 18.00 en 21.00 uur. Vanaf de tweede week twee zijn de bezorgtijden nog ruimer, namelijk van maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur en tussen 18.00 en 21.00 uur. Bestellingen die voor 12.00 uur worden doorgegeven, kunnen de volgende dag tussen 10.00 en 16.00 uur bezorgd worden. Dient u de bestelling na 12.00 uur in, dan is levering op de volgende dag tussen 18.00 en 21.00 uur mogelijk. U geeft aan wanneer u de boodschappen bezorgd wilt hebben en de bezorgdienst stuurt u een SMS-bericht als ze in de buurt zijn. De Jumbo-bezorgdienst werkt voor klanten, die binnen een straal van 12 minuten rondom de winkel wonen. Lege flessen worden als retour meegenomen en er kan alleen via een pinapparaat betaald worden om te voorkomen dat de bezorgdienst met grote bedragen onderweg is.
De 7 zekerheden van Jumbo gelden natuurlijk ook bij de 'online' bestellingen met als bijkomend voordeel dat het assortiment veel groter is dan in de winkel. Jumbo heeft met 20.000 artikelen het grootste online supermarktassortiment. Tel daarbij de laagste prijsgarantie en de mogelijkheden van gratis bezorging en uw wekelijkse opdracht om de boodschappen in huis te halen wordt een stuk eenvoudiger.
Online bestellen kan via de website of via de 'app' op de telefoon of tablet. Binnen de app is het mogelijk om standaardartikelen vast te leggen in een eigen lijst, zodat het zoeken beperkt wordt. Verder heeft de app een scannerfunctie, waarmee eenvoudig artikelen aan de lijst kunnen worden toegevoegd door thuis de lege verpakking te scannen.
De Jumbo-Klantenservice is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 22.30 uur. Dit kan per mail of per telefoon op tel. 0800-0220161.

De gerealiseerde Activiteitentuin. Foto: PR