Prijsuitreiking op Rozengaardsweide met op de achtergrond jurylid Jurgen. Foto: PR
Prijsuitreiking op Rozengaardsweide met op de achtergrond jurylid Jurgen. Foto: PR

Leerlingen vallen in de prijzen met programmeerwedstrijd

HENGELO - Twee leerlingen van OBS Rozengaardsweide zijn in de prijzen gevallen met een programmeerwedstrijd. Mohamad Abd Al Rahym heeft de derde en Dylan Scheffer heeft de eerste prijs gewonnen.

De opdracht was om zelf een computerspel te bedenken en te programmeren. De prijs was uitgeschreven onder alle zestien scholen van Stichting IJsselgraaf om zodoende te stimuleren zelf aan de slag te laten gaan met hun talenten op het gebied van ICT. De prijs bestaat uit een programmeerbox voor de school.

Volgens de jury (vertegenwoordigd door Jurgen) viel het spel van Dylan vooral op omdat je levens kon verdienen en verliezen en de score steeds heel duidelijk was. Ook de vormgeving viel in de smaak. Het is bijzonder om te zien hoe kinderen van ongeveer tien jaar oud al zoveel ICT-vaardigheden bezitten.


Smartphone mee op vakantie

HENGELO - Hoe kunt u nu het beste uw foto's versturen tijdens uw vakantie? En hoe zit het met het dataverbruik en Wi-Fi? Kruiswerk Achterhoek organiseert in de bibliotheek een themabijeenkomst van twee uur. Daar komen naast deze onderwerpen, ook apps aan de orde. Welke apps zijn handig tijdens uw vakantie en hoe gebruik ik ze? En natuurlijk laten we zien hoe u op een eenvoudige wijze foto's naar huis kunt sturen via mail of WhatsApp. De bijeenkomst wordt gehouden in de Bibliotheek Hengelo op 8 juni van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden kan via de agenda op de website of de klantenservice. De kosten zijn 12,50 euro per deelnemer.


bibliotheekwestachterhoek.nl

klantenservice 0314 333445


Competities tennis weer van start

HENGELO - De teams van HLTC Het Elderink zijn weer actief in de voorjaars- en zomeravondcompetitie. Op dit moment is het in de weekenden en op de woensdagavonden weer een drukte van belang op de vijf kunstgrasbanen van Het Elderink. Op dit moment spelen zes teams (vier mix- en twee herenteams) in de voorjaarscompetitie en zes teams (een dames-, een mix- en vier herenteams) in de zomeravondcompetitie.

De voorjaarcompetitie wordt gespeeld op vrijdagavond en zaterdag en is gestart op 7 april. Op dit moment bezetten de teams van Het Elderink een tweede en drie derde plaatsen in verschillende klassen. Het hoogst spelende team, Heren 1, speelt in de Hoofdklasse 35+. De zomeravondcompetitie wordt gespeeld op woensdagavond en is gestart op 10 mei.

Kom gerust eens langs om de sfeer te proeven en om de teams aan te moedigen. De voorjaarscompetitie duurt nog tot en met zaterdag 27 mei. Bij de zomeravondcompetitie is woensdag 21 juni de laatste speeldag. Vanaf medio september start weer de najaarscompetitie.