Tweemaal winst was er voor MXGP topper Jeffrey Herlings. Foto: Henk Teerink
Tweemaal winst was er voor MXGP topper Jeffrey Herlings. Foto: Henk Teerink Foto:

Hartelman-JP Xtreme Xperience team pakt punten in Emmen

Laatste wedstrijd Dutch Masters of Motorcross tijdens Zwarte Cross

HENGELO - Het Hartelman - JP Xtreme Xperience team deed onlangs met rijder Heiki Laing mee tijdens de Dutch Master of Motorcross in Emmen. De weersvoorspellingen waren niet gunstig maar deze derde wedstrijd van het seizoen kon toch onder stralende omstandigheden gereden worden. De opkomst in de klasse MX1, waar het team in uitkomt, was zeer goed. Het deelnemersveld bestond uit sterke rijders uit binnen- en buitenland. Er werden toch meegenomen naar Hengelo door het team.

In de kwalificatietraining zette Liang een keurig 17e tijd op de klokken. De start van de eerste manche was redelijk goed. Laing kwam in de eerste ronde door op plek 18. Nadat hij een aantal plaatsen had verloren, kon hij naarmate de wedstrijd vorderde toch weer iets naar voren te komen in het veld. Uiteindelijk finishte hij de eerste manche op een 18e plaats.

De start van de 23e manche was bijna een herhaling van deze eerste manche. Nu kwam Laing in het begin van de wedstrijd door op een 17e positie. Door het constante rijden van Heiki wist hij in de eindfase nog een aantal plaatsen goed te maken en behaalde een mooie 15e plaats.

Na afloop moest hij zijn Yamaha laten keuren voor het geluid en dat was volgens de normen prima in orde. De punten die hij behaalde in de twee manches was goed voor een 17e plaats in het dagklassement. Het team en de rijder waren zeer tevreden over het resultaat. Over het algemeen is het met al die sterke buitenlandse deelnemers best moeilijk om bij de top 15 te komen.

Robin Nijkamp uitkomend voor het WPM KTM team en clublid van de VAMC 'de Graafschaprijders' werd 22e en 20e in de eerste en tweede manche. Winst was er voor de Nederlandse MXGP topper Jeffrey Herlings die beide manches met grote overmacht winnend wist af te sluiten. De Deense rijder Thomas Kjer Olsen wist beide manches in de MX2 klasse winnend af te sluiten. Herlings pakte afgelopen weekend overigens een eerste en tweede plaats tijdens de MXGP van Duitsland in Teutschenthal.

De laatste en beslissende wedstrijd voor de Dutch Masters of Motorcross is tijdens de Zwarte Cross op 14, 15 en 16 juli in Lichtenvoorde. De deelnemers rijden hier voor overvolle tribunes.