Turnsters Calijn Achterstraat en Lisa Klein Bramel van Achilles. Foto: PR
Turnsters Calijn Achterstraat en Lisa Klein Bramel van Achilles. Foto: PR Foto:

Calijn en Lisa in districtfinale

HENGELO - Calijn Achterstraat en Lisa Klein Bramel van turnvereniging Achilles uit Hengelo namen op zaterdag 20 mei deel aan de Doetinchem de districtsfinale turnen. Calijn behaalde een 16de plek. Lisa werd 22ste.

Dat de meisjes zich hadden gekwalificeerd voor deze finale was al een knappe prestatie. Ze hebben 15 april de regiofinale geturnd en zich daar heel knap geplaatst voor deze districtsfinale. De meisjes hebben er dan ook van genoten en zijn een hele ervaring rijker.

Lisa en Calijn mochten het opnemen tegen meisjes uit onder andere Apeldoorn, Bemmel, Wageningen, Nijmegen, Borne, Ermelo, Kampen.

Calijn kwam uit in de instap D1. Ze begon op de balk en kwam er met een mooie split als opsprong op. Ze turnde een hele mooie kaarsrechte handstand maar viel helaas met de koprol van de balk af. Hierna mocht ze op de vierkante mat haar oefening laten zien. Deze oefening turnde ze ook netjes. De sprong ging goed en als laatste kwam ze in actie op haar favoriete toestel de brug. Deze oefening ging netjes. Al met al resulteerde het toch in een prachtige 16e plaats van de 33 deelneemsters.

Lisa kwam uit in de jeugd D1. Ze begon de wedstrijd op vloer. Door een vergissing heeft ze op dit onderdeel niet kunnen in turnen, maar desondanks was haar oefening super netjes. Ook bij sprong en brug liet zij nette oefeningen zien. Op balk turnde ze sierlijk en viel niet. Het was al bijzonder dat ze met deze finale mee mocht doen en een 22e plaats kan zijn dan ook zeer tevreden zijn.