De leden van de Gompert bezochten de winkel en namen IJslander Orri mee. Foto: Ellen Derksen
De leden van de Gompert bezochten de winkel en namen IJslander Orri mee. Foto: Ellen Derksen Foto:

Leden de Gompert krijgen cadeautje van sponsor

HENGELO - Groot Kormelink Optiek is trots op de prestaties van de leden rijvereniging en ponyclub de Gompert uit Hengelo van afgelopen jaar.

Een groot aantal van de fanatieke wedstrijdruiters van rijvereniging en ponyclub de Gompert heeft zich in 2016 via selectiewedstrijden weten te plaatsen voor verschillende kampioenschappen (outdoor en indoor). Het ging hierbij om deelname aan de Gelderse kampioenschappen voor de disciplines dressuur en springen. Sommigen mochten hierna zelfs door naar de Nederlandse Kampioenschappen. De vereniging was ook aanwezig bij de Nederlandse Kampioenschappen voor het paardenras IJslanders in zowel de jeugd- als volwassenenrubrieken.

Een uitzonderlijke prestatie van zowel de leden als hun pony's en paarden. Niet alleen het bestuur van de vereniging is trots op de geleverde prestaties. Ook een trouwe sponsor kon de resultaten waarderen. Dankzij Groot Kormelink Optiek hebben de leden een blijvende herinnering gekregen voor de uitzonderlijke prestaties. Zij ontvingen een zadeldek met naam. Als verrassing voor eigenaresse Marjan Menting hebben de leden met IJslander Orri een bezoek gebracht bij de winkel aan de Spalstraat in Hengelo.


DCH sluit seizoen af met terugblik

HENGELO - Traditiegetrouw hebben de dammers van DCH op de laatste clubavond in mei van het seizoen 2016-2017 afgesloten met een feestavond. Een week hiervoor vond de jaarlijkse ledenvergadering plaats, waarbij geen schokkende veranderingen hebben plaatsgevonden of zijn gezegd.

De notulen werden behandeld en het jaarverslag werd voorgelezen door de secretaris en alles werd goed bevonden. De financiƫn werden afgelopen seizoen al waargenomen door Arnoud de Greef, omdat Jaap Vos door zijn ongeluk hiervoor niet meer beschikbaar was. Bij de bestuurszaken is Arnoud door de vergadering dan ook bekrachtigd met een applaus als nieuwe penningmeester en Jaap is op de feestavond nog even in het zonnetje gezet nadat hij achttien jaar deze functie heeft bekleed en zijn vrouw kreeg daarbij een bos bloemen overhandigd.
Nadat verder op de vergadering de financiƫn werden doorgenomen werden de verslagen van de wedstrijdleiders gepresenteerd en de competities voor het nieuwe seizoen doorgenomen. DCH 1 komt weer uit in de Gelderse hoofdklasse en DCH 2 in de tweede klasse regio Oost. Voor de onderlinge competitie zou het prachtig zijn als we wat nieuwe leden mogen verwelkomen. Door ziekte van leden en of die mantelzorg verleenden thuis waren de clubavonden zo af en toe dun bezocht. Nadat alles was gezegd en de rondvraag ook geen grote problemen meer aan het licht bracht sloot de voorzitter om half tien de vergadering.

Feestavond en kampioenen
Op de feestavond was het een vrolijke boel zoals het hoort en werd er geproost op het feit dat Jaap Vos er weer bij was en Ben Okken die ook al weer een tijd uit de running was. Beide werden door de voorzitter een extra welkom toe geheten. Een gebruik van DCH is om aan het begin van deze avond de prijzen uit te reiken aan de kampioenen van het afgelopen seizoen. In de eerste groep was dat Arnoud de Greef kampioen geworden tweede was Jaap de Vries en derde Rodier Evers. In de tweede groep was Gerrit Kreunen de kampioen en tweede, Jan Heijink en derde Jan Luiten.

Huldiging
En er werd een lid van DCH gehuldigd omdat hij al veertig jaar lid is van de KNDB en tevens van DCH. Hiervoor werd Gerrit Kreunen door de voorzitter verzocht om even bij hem te komen zodat hij hem het gouden speldje van veertig jaar lidmaatschap kon overhandigen. Natuurlijk is dat een heel prestatie om zo lang lid te blijven en trouw te komen zoals Gerrit doet. Hij werd daarvoor ook hartelijk bedankt en ook als teamleider of andere hand en spandiensten heeft Gerrit al jaren een steentje bijgedragen. Een bos bloemen werd overhandigd aan zijn vrouw Hennie.

Nadat er van een hapje en drankje was genoten kwam ook aan deze avond weer een eind en sloot de voorzitter de avond af en wenste iedereen een goede thuiskomst een prettige vakantie en hoopt iedereen na de vakantie zoveel mogelijk terug te zien op de clubavond.

DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal "Ons Huis", Beukenlaan 30 in Hengelo. Informatie, secretariaat : H.Vos (46 1113) of kijk op de website.


dch-hengelo.geldersedambond.nl