Bankmedewerkers en Zonnebloem-gasten een ervaring rijker. Foto: PR
Bankmedewerkers en Zonnebloem-gasten een ervaring rijker. Foto: PR

Tweede MooiBaak loop

BAAK - Eind vorig jaar werd bekend dat de tweede MooiBaak loop (wandeltocht) werd overgeheveld naar 2017. De eerste MooiBaak (stamppot) was ondanks het mindere weer een geslaagde dag. Zowel de wandelaars als de organisatie waren tevreden over de wandeltocht. Inwoners uit Baak die mee hebben gelopen, gaven aan dat ze op plekken waren gekomen waar ze normaal nooit lopen en meerdere deelnemers gaven aan dat de wandeltocht voor herhaling vatbaar was.

Gezien deze reacties staan er voor zondag 9 juli weer twee mooie tochten gepland door de mooie omgeving van Baak. Er is weer vastgehouden aan de zeven en tien kilometer waarbij de wandelaars ook weer langs plekken komen waar zij normaliter niet mogen lopen.

De organisatie is weer in handen van Café Herfkens in samenwerking met vrijwilligers en St. MooiBaak. Vertrek is vanaf Café Herfkens van 13.30 tot 14.30 uur. Na de tijd zal er een DJ zijn die zelf ook een deuntje meezingt onder de boom. Tevens staat de 'Baakse Slager' er om aan de behoefte van de inwendige mens te voldoen. Mocht iemand niet willen of kunnen lopen maar wel even iets wil komen eten of drinken, is ook van harte welkom. Inschrijfgeld is 5 euro en dat is inclusief twee consumpties.


'Waar is mijn meisje'

STEENDEREN/ARNHEM – Dat vroeg een van de Zonnebloem-gasten van de afdeling Steenderen e.o. zich af. Zijn echtgenote was er ook, maar die bedoelde hij niet. Het was de ING-medewerkster die hem in zijn rolstoel door Burgers' Zoo duwde, die hij even uit het oog was verloren.

In het kader van Het andere Bedrijfsuitje hebben tien gasten met idem zoveel ING-medewerkers op donderdag, 15 juni een bezoek gebracht aan Burgers' Zoo. Het andere Bedrijfsuitje is een initiatief van de landelijke Zonnebloem; bedrijven kunnen zich daarvoor aanmelden en bekostigen grotendeels het door hen gekozen uitstapje.

Na aankomst in Arnhem werden de gasten getrakteerd op koffie met gebak en kregen de medewerkers aanwijzingen hoe om te gaan met een rolstoel èn met diegene die erin zit. Samen met de gast bekeek iedere medewerker de plattegrond van de dierentuin en werd besloten waar er naartoe gerold werd, sommigen in een klein groepje maar de meesten één-op-één.

"Ik kan nog wel een klein stukje lopen hoor", maar daar wilde de bankmedewerker niet van horen. "Nou, en toen ben ik maar blijven zitten en werd ik prinsheerlijk rondgereden, naar het aquarium en naar de giraffen." Dat vertelde een van de gasten die er toch wat moeite mee had om in een rolstoel te gaan zitten.
"Pffff, zwaar zo'n rolstoel duwen maar toch een leuke middag gehad! Ben blij dat ik me heb opgegeven, ben een ervaring rijker", zei een van de bankmedewerkers bij het afscheidsdrankje. Met z'n allen hebben zij er voor gezorgd dat de gasten zich tot het eind van de middag verwend voelden.