Gelegenheidsorkest van de Pannevogel geeft concert. Foto: Liesbeth Spaansen
Gelegenheidsorkest van de Pannevogel geeft concert. Foto: Liesbeth Spaansen

Coole muziek in warme Pannevogel

STEENDEREN – De leerlingen van groep 6 van de Pannevogel in Steenderen hadden twaalf weken goed geoefend tijdens de speciale muzieklessen door docenten van Muziekvereniging Nieuw leven in Steenderen. Nu gaven zij voor alle (groot)ouders, familie en andere belangstellenden als slot van het project 'Muziek maken is Cool' een concert op het podium van hun school.

De jeugdmallet opende het concert, waarna Hanny Luimes van de jeugdcommissie iedereen van harte welkom heette in de inmiddels warme gemeenschapsruimte van de school. "Wat een geweldig gelegenheidsorkest zit hier." Zij wijst met een breed armgebaar naar de orkestleden die vol spanning zaten te wachten om te gaan spelen. "Zij hebben twaalf weken gerepeteerd, de slagwerkers met Marius en Bram en de blazers met Henk, Wilma en Ina. Vanavond laten ze horen dat zij in korte tijd veel hebben kunnen leren. Geniet ervan. Jongens en meisjes: veel succes."
De slagwerkers en de blazers wisselden elkaar af en zorgden voor een gevarieerd programma met 'Old McDonald', het Europees volkslied van Beethoven: 'Ode an die Freude', 'Vader Jacob', 'Sexy als ik dans' en tot slot 'Fietser in Moskou' wat met flink lawaai gepaard ging. Tussendoor speelde het opleidingsorkest enkele muziekstukjes.
Na het grote applaus voor het orkest, kregen de juffen Joke en Marian van de Pannevogel de complimenten en mochten ook de docenten Henk, Marius, Bram, Wilma en Ina naar voren komen voor dankwoorden en applaus, waarna het concert eindigde met 'Samenspel, kippenvel'.
Alle kinderen kregen het certificaat 'Muziek maken is Cool' uitgereikt en daar waren ze maar wat blij mee, maar vooral erg trots.


www.nieuwleven-steenderen.nl