Leerlingen van de basisscholen lieten mooi handbal zien tijdens het Quintus schoolhandbaltoernooi. Foto: SV Quintus/Liesbeth Spaansen
Leerlingen van de basisscholen lieten mooi handbal zien tijdens het Quintus schoolhandbaltoernooi. Foto: SV Quintus/Liesbeth Spaansen

Quintus Schoolhandbaltoernooi van buiten naar binnen

HENGELO - De groepen 7 en 8 van de basisscholen in Hengelo, Bekveld en Keijenborg speelden woensdagmiddag 13 september hun schoolhandbaltoernooi in Sporthal De Kamp. Het weer deed de organisatie, leden van Handbalvereniging SV Quintus, besluiten het toernooi van buiten naar binnen te verplaatsen. Winnaars waren Jongens De Leer en Meiden OBS.

Door Liesbeth Spaansen

Na het welkomstwoordje van Rob Wentink kon het toernooi van start gaan. Op drie velden werden de wedstrijden gehandbald in een jongens- en een meisjespoule. De teams speelden enthousiast en sportief, al gingen ze wel voor de winst. De sfeer in de sporthal was heel erg goed en gezellig.

Na vele sportieve wedstrijden, met hoog niveau handbal, bedankte Rob Wentink alle kinderen voor hun deelname. Ook de vrijwillig meewerkende leden van Handbalvereniging SV Quintus, zoals die geholpen hebben met het uitzetten van de velden, scheidsrechters, dames van de wedstrijdtafel en de EHBO'er werden bedankt.

Rob maakte tot slot de uitslagen bekend en de drie beste teams van elke poule kregen een beker uitgereikt.

Uitslag
Meisjes: 1. Meiden OBS, 2. Meiden De Leer, 3. The Golden Queen (Bekveld), 4. Meiden Bernardus groep 8, 5. De Spelletjes (Bernardus).
Jongens: 1. Jongens De Leer, 2. The Kimpie Paarntje Squad, 3. De Rozengaardse Mix, 4. De Banaan Boys (Bernardus).


info@svquintus.nl

www.svquintus.nl


Clubkampioenschappen Het Elderink

HENGELO – Zaterdag 9 september vonden de spannende finalewedstrijden plaats van het Onstenk Meubelen Clubkampioenschappen toernooi bij HLTC Het Elderink.

In de week van 4 tot en met 9 september werden op het tennispark HLTC Het Elderink de jaarlijkse Clubkampioenschappen gehouden. Het was elke avond een gezellige sfeer op het complex. Het weer was beter dan verwacht.
Er deden 55 spelers mee, de meesten met twee onderdelen, zodat er elke avond meerdere spannende partijen te zien waren.
De finalepartijen op zaterdag startten door de vele regen de nacht ervoor een uur later. Met een mooi zonnetje konden de beslissende partijen worden gespeeld, met nieuwe ballen van ballensponsor BK Schoonmaakservice van Bas Koens.
Voorzitter Paul Mokkink van HLTC Het Elderink sprak na afloop van de laatste partijen een woord van dank uit, waarna Nienke en Ron Onstenk de prijzen uitreikten. De eerste prijs was een cadeaubon van Onstenk Meubelen. Er werden tevens twee hotelovernachtingen voor elk twee personen aangeboden door Rob Besseling van NH Hotels, na verloting waren Gerrit Kempers en Tine Harleman de gelukkige winnaars.

Uitslagen:
HD65+: 1. Wim Homan/Fred Ruiterman, 2. Bennie Haverkamp/Geert Jan Oosterhuis. HD8: 1. Arnold Grotenhuys/Gerard Reulink, 2. Marty Jolij/ Willem Straatman. HD7: 1. Jos Boddaert/Willem Tesselaar, 2. Rob Besselink/Erwin Hoeksma. GD7: 1. Arnold Grotenhuys/Francien Groyenhuys, 2. Maarten Eerens/Marielle Slager. HE7: 1. Maarten Eerens, 2. Rik ter Welle. DD6: 1. Berdy Langeler/Hennie Vischers, 2. Belinda Dijkstra/Marielle Slager. HD6; 1. Herman de Winkel/Gerrit Stegeman, 2. Johan Derksen/Marcel Essing. GD5: 1. Michael Hollander/Francien Grotenhuys, 2. Gerrit Stegeman/Berdy Langeler. HE5: 1. Paul Mokkink, 2. Michael Hollander.

De winnaar van de hoogste categorie sprak zoals gebruikelijk een dankwoordje uit. Voorzitter Paul Mokkink kwam daarom wederom aan het woord. Hij bedankte alle vrijwilligers die het toernooi mogelijk hadden gemaakt, van het barpersoneel tot de banenveegploeg. De Clubkampioenschappen werden afgesloten met een gezamenlijk drankje in de kantine.


Achterhoek Veldtoertocht

ACHTERHOEK - De jaarlijkse Achterhoek Veldtoertocht van TC de Berkelrijders staat zondag 24 september gepland. Met de keus uit maar liefst vier afstanden is er voor elk wat wils. De tocht gaat door de schitterende bosrijke omgeving van Borculo, Barchem, Lochem en Ruurlo met afstanden van 35, 50, 65 en 85 kilometer. De laatste afstand heeft een fraaie lus die gaat door de omgeving van de Veldhoek.

Alle afstanden gaan hoofzakelijk over zand- en bospaden en over particulier terrein die alleen deze dag toegankelijk zijn. De tocht is volledig bewegwijzerd met pijlen, linten en aanduiding borden. Onderweg zijn er verzorgingsposten ingericht. Tevens is er serviceauto, technische hulp en EHBO aanwezig. De tocht wordt gehouden onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).
Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 8.30 uur bij Buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg 51 in Borculo. Naast goede parkeergelegenheid voor auto's is hier ook een bewaakte fietsenstalling ingericht. Meer informatie is te vinden op de site.


www.tcdeberkelrijders.nl

Winnaar Paul Mokkkink (HE 5) tussen Nienke en Ron Onstenk. Foto: PR