Deelnemers van de zwemclub Steenderen. Foto: PR
Deelnemers van de zwemclub Steenderen. Foto: PR

Zwemclub Steenderen start met de wintertraining

STEENDEREN - De zwemclub van Steenderen start zaterdag 23 september met het winterseizoen in het zwembad van Doesburg. Iedereen met diploma A of hoger is welkom. De trainers verzinnen allerlei leuke oefeningen voor ieder niveau en soms houden ze onderlinge zwemwedstrijden. Geïnteresseerden mogen altijd een keer gratis meedoen om te kijken of ze het echt leuk vinden.

Kinderen van diverse leeftijden en verschillende niveaus en diploma's zijn lid om hun conditie op te bouwen, zwemvaardigheden aan te leren of te onderhouden. Er wordt weleens gedacht dat de zwemclub er alleen is om na het zomerseizoen het zwemniveau in de winter vast te houden en alvast bij te leren voor het volgende diploma. Natuurlijk is dat ook aan te raden, maar daarnaast mag iemand zeker ook lid worden als die voldoende diploma's heeft en het gewoon heerlijk vindt om lekker te zwemmen en eventueel nieuwe dingen te leren. De sfeer is vooral heel ongedwongen en gezellig.
Het lidmaatschap voor de zwemclub telt voor een heel jaar; dus een winter- en zomerseizoen. In de winter traint de club twaalf zaterdagen in het zwembad in Doesburg. In de zomer zwemmen ze iedere maandag in het Burg. Kruijffbad in Steenderen.


zwembadsteenderen.nl/zwemclub/


Aftrap Nationale Sportweek Hoog Keppel

HOOG KEPPEL - Zaterdag 9 september was de aftrap van de Nationale Sportweek in en om de Hessenhal en het Hessenbad in Hoog-Keppel. Leerlingen van de basisscholen uit Drempt, Hummelo en Keppel waren allemaal uitgenodigd om mee te doen. Doel van het evenement is sporten en bewegen stimuleren én inwoners kennis laten maken met het sportaanbod in je eigen buurt. Bij de aftrap waren sportvereniging De Sperwer,vollebalvereniging Focus, LTC De Drieslag, De Hessenrijders, Leuke Boule, voetbalvereniging HC'03 en het Hessenbad betrokken. Door de aangekondigde buien moest er noodgedwongen binnen gestart worden. Na een korte uitleg en indelen van de ruim veertig kinderen ging de Nationale Sportweek echt van start. Onder leiding van enthousiaste clubtrainers was in de Hessenhal keuze uit skeeleren, freerunnen en volleybal.

Gelukkig werd het later in de middag droog en liet de zon zich zien. Het buitenprogramma kon van start. Ook burgemeester Marianne Besselink en wethouder Paul Seesing waren aanwezig en lieten zich verleiden om een spelletje Jeu de Boules tegen elkaar te spelen. Met hulp van een aantal kinderen werd het een fanatieke strijd om als beste uit de bus te komen. Op de mooie ligweide en in het Hessenbad kon je deelnemen aan sportintro's van tennis, voetbal en snorkelen. Tussen alle activiteiten door was er een gezonde versnapering te halen bij de kraam van De Kruisbrink. Kortom, iedereen was Lekker Bezig! Door bevlogen inzet en de goede samenwerking van de verschillende verenigingen konden de deelnemers, na het in ontvangst nemen van de goody bag met onder andere buitenspeelgoed, moe en voldaan naar huis.