Evelien van Heuven in actie. Foto: Hoefafdruk.nl/Lies Bastiaanse
Evelien van Heuven in actie. Foto: Hoefafdruk.nl/Lies Bastiaanse

Dammers openen nieuw seizoen

HENGELO - De wekelijkse clubavond van Dam Club Hengelo is weer van start gegaan. Het herfstachtige weer leent zich er nu zeker voor en dat de grote buitenlamp steeds eerder uitgaat om te genieten van de goede sfeer en gast vriendelijkheid van Ons Huis waar de damclub is gezeteld. DCH komt dit seizoen uit in de Gelderse bondscompetitie met twee teams.

DCH 2 met een viertal in de tweede klasse regio Oost Gelderland en DCH 1 met een achttal mag deze week de sprits afbijten in de Gelderse Hoofdklasse in Huissen. Verder wordt er elke week voor de onderlinge competitie gespeeld om het kampioenschap van Hengelo Gld. Een ieder kan daar vrijblijvend aan meedoen en de competitie is zodanig opgezet dat het geen probleem is als een speler om de week speelt of minder.
De eerste ronde van de Nationale Competitie is zaterdag 16 september alweer gespeeld. Hieraan wordt door een aantal spelers van DCH deelgenomen.

In de eerste klasse C speelde DUO met Rodier Evers en Jaap de Vries in de gelederen remise tegen gelijkwaardige spelers, maar het team van hun verloor thuis in Doetinchem met 6-14 van DES uit Lunteren. In de hoofdklasse A won DIOS 1 met met het minste verschil in en van Nijverdal met 9-11. Hier zette Arnoud de Greef zijn beste beentje voor maar speelde ook remise. In Gramsbergen speelde het tweede team van DIOS in de tweede klasse C en zij moesten het onderspit delven met 12-8 tegen de gepromoveerde De vechtstreek Oosterveen. Positief was dat Jaap Vos vanwege een ongeluk een jaar eruit was en bijna een jaar aan het revalideren is, maar er nu weer bij kon zijn en een goede remise speelde. Teamleider Harry Vos en wist daar als enige te zorgen voor een tegentreffer.

DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H.Vos, telefoon 461113. Voor overige standen, uitslagen en foto's kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl


Knappe prestatie op regiokampioenschap SGW

HENGELO - Wederom nieuws van rijvereniging en ponyclub Hengelo. Jeugdlid Evelien van Heuven werd met pony Xarola namelijk vierde op de regiokampioenschappen SGW.

Op zaterdag 9 september kwamen Evelien en Xarola in Gorssel in de klasse L eventing voor D/E pony’s aan start. Met een nette dressuurproef, een balkje in het springen en een goede snelle foutloze cross kwamen zij uit op een vierde plaats in het klassement voor de provincie Gelderland. Hiervoor wordt zij van harte gefeliciteerd.

In het weekend van 23 en 24 september organiseert de vereniging haar derde en laatste dressuurwedstrijd dit jaar. Pony- en paardenruiters komen beide dagen uit in de klassen BB tot het M uit op eigen terrein. Er is geen plek meer om in te schrijven, maar het evenement bezoeken aan de Banninkstraat naast autogarage Wassink te Hengelo mag natuurlijk altijd.


www.rvpchengelogld.nl


Evelien van Heuven in actie. Foto: Hoefafdruk.nl/Lies Bastiaanse