Het Handkar Trio opent najaarsprogramma café de Zwaan. Foto: Liesbeth Spaansen
Het Handkar Trio opent najaarsprogramma café de Zwaan. Foto: Liesbeth Spaansen

Bach in Bronkhorst

BRONKHORST - Na het eerste succesvolle concert in de serie 'Bach in Bronkhorst' staat het tweede concert inmiddels gepland. Plaats van handeling is wederom de Kapel in het idyllische Bronkhorst op zondag 15 oktober om 20.00 uur.

Muzikaal uitgangspunt van de serie vormen de zes schitterende vioolsonates die J.S. Bach componeerde voor viool en clavecimbel. In deze setting wordt het clavecimbel vervangen door het fraaie kabinetorgel uit 1739 van de beroemde orgelbouwer Hinsz.
Tijdens ieder concert worden twee vioolsonates gekoppeld aan een aan Bach verwant thema. Na Telemann, vriend van Bach en jubilaris, is dat dit keer Bach en zonen. Zo zal er verder muziek klinken van Carl Philipp Emanuel, Johann Christoph Friedrich en Wilhelm Friedemann Bach. Aan de hand van zijn zonen wordt een een mooi overzicht verkregen van de ontwikkeling van de laat-barokke stijl van vader Bach naar het classicisme, het idioom van J.C.F. Bach, maar ook van Haydn en Mozart.
Uitvoerders zijn de Brummense musici Hans Rijkmans (viool) en Joop van Goozen (orgel). De toegang is gratis. Gezien de grote opkomst bij het eerste concert is het raadzaam tijdig aanwezig te zijn.


Bokbieravond met Handkartrio bij café de Zwaan

HENGELO - Zaterdag 7 oktober is er weer bokbier op de tap bij café de Zwaan, tevens het begin van het najaarsprogramma in café/disco de Zwaan. Met dit jaar niemand minder dan de Toldiekse formatie 'Handkartrio', de coverband van het legendarische Hanska duo. In de disco is het thema zaterdag Oktoberfest; met pullen bier en dj`s Jubez en de Back cornerz.


Film Perfetti Sconosciuti in bibliotheek Hengelo

HENGELO - De eerstvolgende filmavond in bibliotheek Hengelo is woensdagavond 11 oktober, met de film 'Perfetti Sconosciuti'.

Inhoud van de film: Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor elkaars partner en vrienden te hebben dan ze dachten…
Aanvang van de film is 20.15 uur. Kaartjes voor de film zijn vooraf te koop in bibliotheek Hengelo, Sterreweg 10. Of op de avond zelf bij de kassa. Iedereen is van harte welkom.
Meer informatie staat op de facebookpagina.


www.facebook.com/ vriendenbibiliotheek hengelogld/


Marinka Stapelbroek exposeert in Bibliotheek Hengelo

HENGELO - 'Overal is kunst in te zien, voor iedereen die dat wil zien'. Dit idee is terug te vinden in het werk van Marinka Stapelbroek en in de keuzes die ze in haar leven gemaakt heeft. Van jongsaf aan is Marinka bezig de wereld om haar heen te bewonderen en te proberen deze vast te leggen of nog mooier te maken. Dingen creëren en nieuwe dingen leren lopen als een rode draad door haar leven en blijven een grote drijfveer in haar werk.

Toen haar beroepskeuze zich aandiende koos Marinka uit praktische overwegingen voor techniek in het werk en kunst in de vrije tijd. Maar het creatieve bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Sinds een jaar of twee krijgt ze les van professioneel fijnschilder Cees Roorda. Samen met hem ontwikkelde zij haar stijl verder. Marinka werkt op dit moment met name met acrylverf op doek en paneel, maar maakt ook muurschilderingen of beschildert kleine objecten. Ze haalt haar inspiratie uit haar leefomgeving rondom Hengelo. Ieder wezen, ieder object heeft zijn eigen schoonheid. Ze schildert het liefst realistisch, maar regelmatig wordt er een uitstapje gemaakt naar impressionistisch, of zelfs de expressieve kant van abstract. Wat ze ook schildert, er moet iets spannends gebeuren in het schilderij. Wie langer kijkt, ziet meer, en dat wil Marinka vastleggen in verf. De schilderijen van Marinka zijn gedurende de maand oktober tijdens de openingsuren te zien in de bibliotheek van Hengelo.


bibliotheekwestachterhoek.nl