Herfstkleuren fietstocht Velswijk-Zelhem. Foto: PR

Quintus beleeft mooi begin van de handbalcompetitie

HENGELO - Handbalvereniging SV Quintus startte zondag 1 oktober met de competitie. De eerste vijf wedstrijden werden thuis gespeeld in Sporthal de Kamp.

De Quintus meisjes D waren een maatje te groot voor Huissen D2. Er zaten mooie aanvallen bij. Het team speelde super, alleen verdedigen kan beter. De coach gaf ze een compliment voor de mooie aanvallen, op naar volgende week. Uitslag 16-2.
Met een gloednieuw team stonden de Quintus dames senioren 1 deze zondagochtend voor het eerst dit seizoen weer in het veld, tegenover Huissen DS2. Met een fanatieke, sportieve wedstrijd hebben deze dames helaas op een paar punten verloren. Eindstand: 11-13.
Zondagochtend mochten de B meiden hun eerste wedstrijd spelen thuis tegen Huissen DB3. Vanaf het begin werd het al duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden. Het tempo lag hoog en fysiek hadden ze nu veel meer tegenstand als vorig seizoen. Dit werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter opgepakt en er werd zelfs een voorsprong gepakt. De tweede helft werd er iets minder gespeeld, maar toch werd een eindstand van 13-11 behaald. De eerste punten zijn binnen.
De competitie van de heren senioren 1 begon met een wedstrijd tegen de heren senioren 1 van Blauw Wit uit Ruurlo. De eerste helft ging Quintus er met een voorsprong vandoor, maar na vijftien minuten lieten ze steken vallen wat leidde naar onnodige gele kaarten en 2-minuten. Tussenstand 13-9 in het voordeel van Quintus. Na een goed overleg in de kleedkamer kwamen ze sterker het veld in en liep het verschil steeds verder uit. Eindstand 27-18.
Heren senioren 2 speelde thuis tegen Huissen 3. De Huissenaren kwamen goed uit de startblokken en bouwden snel een voorsprong op. Ruststand 9-13. Na rust kwamen de heren van Quintus nog goed terug maar trokken uiteindelijk toch aan het kortste eind. Eindstand 16-18.

DVO DS1 boekt eerste zege

HENGELO - DVO DS1 heeft een knappe 1-3 overwinning op Twente '05 DS1 geboekt. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd was het van belang om punten te pakken in Enschede om de weg omhoog te vinden. Ook de tegenstander was gestart met verlies, zodat beide ploegen erop gebrand waren voor de eerste keer te winnen. Resultaat was een partij die mooi tegen elkaar op ging.

In de eerste drie sets was er steeds hetzelfde beeld. Twente nam halverwege de set een voorsprong, waarna DVO moest knokken om het gaatje te dichten. Dat dit ook elke keer lukte was zonder meer een grote verdienste voor dit jonge team. Aan het eind van de set wisten de Hengelose dames elke keer door te drukken en de set met krap verschil te winnen.
In de eerste en tweede set met 22-25, in de derde set met 23-25, nadat zelfs een achterstand van zeven punten was ingelopen. Daardoor was de winst al binnengehaald. In de vierde en laatste set leek DVO zelfs op een 0-4 zege af te stevenen na een behoorlijke voorsprong. Dit keer liep het precies andersom. Na een spannende finale ging deze set met 25-23 naar de lange Twente-dames.
Een 1-3 zege was het resultaat en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Het was een goede prestatie van het hele team zonder echte uitblinkers met degelijk spel van zowel aanvallers als verdedigers.
Zaterdag 7 oktober speelt DVO in Hengelo (17.45 uur, sporthal De Kamp) tegen Tornado Geesteren DS1. Ongetwijfeld een zware dobber omdat deze ploeg zich al direct aan kop van de ranglijst heeft genesteld, maar als DVO de stijgende vorm door weet te trekken kunnen er vast weer enkele punten aan het totaal worden toegevoegd.

Stand na 2 wedstrijden: 1. Tornado 2 9, 2. Halley 2 9, 3. Avior 2 8, 4. Lutheria 2 5, 5. Esch Stars 2 5, 6. Wik 2 5, 7. DVO 2 5, 8. Orion 2 2 5, 9. Dynamo 2 2 3, 10. Vollverijs 2 3, 11. Gemini 2 2, 12. Twente 2 1.