Jenaplanschool Pierson heeft spel en bewegen centraal staan. Foto: PR
Jenaplanschool Pierson heeft spel en bewegen centraal staan. Foto: PR

'Er is geen beter manier om te leren'

HENGELO – Donderdag 28 september dansten kinderen én ouders met veel energie op het plein van de Jenaplanschool Pierson tijdens de jaarlijkse ouderavond. Deze ouderavond stond in het teken van energie en bewegen.

Voor deze avond konden ouders, verzorgers en leerlingen zich inschrijven voor workshops variërend van dansen tot knikkeren en van het rekenspel tot het estafettespel. Deze actieve ouderavond komt voort uit de gedachte dat bewegen gezond is en dat het leren stimuleert. "Ik ben ervan overtuigd dat leren veel beter gaat als je regelmatig beweegt. Het is dan niet alleen je hoofd dat geprikkeld wordt maar je hele lijf", aldus schoolleider Sietske Brouwer. "Juist door te bewegen kom je tot samen spelen, creativiteit en ondernemen. Doelen die de school met Jenaplan nastreeft."

Het nieuwe leren
Op het rekenplein staan ouders met hun kinderen op een speelse manier te rekenen. Door bewegend te rekenen worden ook andere zintuigen geprikkeld waardoor creativiteit ontstaat. Ouders zijn erg enthousiast over deze creatieve manier van spelen en leren: "Deze manier van bewegend rekenen is het nieuwe leren. Er is geen beter manier om te leren!"

Nieuwe impuls aan het schoolplein
Door twaalf verschillende workshops werd ontdekt wat er allemaal mogelijk is op het plein. De komende periode wordt er samen met de kinderen bedacht hoe het plein uitdagender en leerrijker gemaakt kan worden. De ouderavond is hier een mooie opstap voor geweest.

Sport, Muziek en Art op scholen
Deze ouderavond werd ondersteund door het project Smart, wat staat voor Sport, Muziek en Art en is een project van Scholengroep GelderVeste in samenwerking met cultureel centrum De Gruitpoort en Sportservice Doetinchem vanuit het programma Cultuur Educatie met Kwaliteit. Binnen Smart werken professionals samen met leerkrachten en ouders om de leeromgeving van de scholen rijker te maken op het gebied van sport, muziek en kunst.