De strijdlustige dames WIK 1 uit Steenderen en hun coach. Foto: PR
De strijdlustige dames WIK 1 uit Steenderen en hun coach. Foto: PR Foto:

WIK dames 1 behoudt winst in Steenderen

Steenderen -Het eerste damesteam van WIK uit Steenderen speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Twente 05 uit Enschede. Beide teams hadden hetzelfde puntenaantal en stonden gelijk op de ranglijst.

Bij de start van de eerste set leken beide teams aan elkaar gewaagd. Lange rally's zorgden voor strijdlust aan beide kanten. De servicedruk aan de kant van WIK was niet optimaal waardoor Twente goed met de dames uit Steenderen mee kon komen. De foutenlast van WIK was echter lager dan bij de dames uit Enschede. WIK voerde de druk op en won de eerste set overtuigend met 25-17. De tweede set kwam WIK goed uit de startblokken. De dames wisten onmogelijke ballen van de grond te vegen, waardoor de voorsprong van WIK steeds groter werd. Ze vochten voor elke bal en de aanvallers wisten bijna elke bal te scoren. Twente kon geen weerstand bieden en wederom werd deze set gewonnen met 25-17.

Twente komt terug
De goede flow wist WIK de derde set niet vast te houden. In tegenstelling tot de eerste twee sets konden de dames van WIK niet het eigen spel laten zien. Een goede serviceserie aan de kant van Twente konden de dames van WIK niet onder controle krijgen. Twente kreeg vleugels en de voorsprong werd groter, waardoor WIK snel tegen een achterstand van 22-14 aan keek. De inhaalrace van WIK kwam te laat maar het vertrouwen kwam terug. Uiteindelijk werd de set verloren door WIK met 21-25.

Vier punten
De vierde set liet WIK zien dat zij de sterkste partij was in deze wedstrijd. Alles liep gesmeerd bij de Steenderense dames: ballen werden netjes bij de spelverdeler afgeleverd waardoor de aanvallers goed bediend werden en zij punt naar punt wisten te scoren. Dit spel resulteerde in een eindstand van 25-16 en zo haalden zij vier verdiende punten binnen in Steenderen. De dames stegen door deze overwinning van de negende naar de vijfde plek. Zaterdag 25 november speelt WIK dames 1 om 16:00 uur uit tegen de nummer vier op de ranglijst, Tornado dames 1 uit Geesteren.

Quintus heren 1 door winst naar tweede positie

HENGELO –De teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun thuiswedstrijden op zondag 12 november in Sporthal de Kamp. Het publiek genoot van de wedstrijden. De Quintus heren senioren 1 kwamen door winst op tegenstander Minerva HS1 op de tweede plaats in de eerste klasse.

Deze zondag speelde Quintus E1 thuis tegen Grol E1. Er werd goed samengespeeld en iedereen werd betrokken bij het spel. Quintus nam de leiding en hield dit ook de hele wedstrijd vast. Eindstand 8-5 voor Quintus.

Quintus D1 ontmoette Minerva D1, de koploper van de competitie. Het team kreeg twee goede kansen op een voorsprong maar de bal ging recht op de keeper. Daarna kwam Minerva er gevaarlijk uit en kwamen Quintus op achterstand. Goede tweede helft maar toch verloren met 15-24.

De B meiden mochten tegen Erix. De eerste helft was misschien iets te rustig waardoor Erix de voorsprong kon pakken. De tweede helft werd Quintus fanatieker. Er werd beter samengespeeld en de ruimtes werden beter gevonden. Eindstand 5-6.

Quintus Heren 1 nam het op tegen Minerva HS1. Het thuisteam begon sterk en door een goede dekking was het na 20 minuten al 8-0. Quintus bleef de eerste helft goed spelen wat tot een rustand bracht van 13-3. De tweede helft was daardoor wat minder maar het team bleef gewoon goed spelen en de winst gehouden. Eindstand 22-14. Heren 1 heeft weer de tweede plaats in de eerste klasse veroverd.

Heren B speelden tegen UGHV. Vanaf het begin stond de dekking sterk, maar aanvallend werd er veel gemist. Uiteindelijk wist UGHV het goal toch makkelijk te vinden en sloegen ze een gat. Die kwam Quintus in de tweede helft niet meer te boven, uitslag 22-28.

De jongens HC1 moesten aantreden tegen de koploper Minerva HC1 uit Gaanderen. Een ploeg die met tweedejaars spelers goed speelde. De Quintusjongens vochten als leeuwen, maar moesten het onderspit delven. Mede door de offensieve verdediging van Minerva kwamen ze niet tot veel doelpunten. Eindstand 7-32.

DVO DS1 omzeilt lastige klip

HENGELO - De dames van DVO DS1 moesten er een verre reis naar Vasse in Twente voor ondernemen, maar wisten met een 1-3 zege op Esch Stars DS1 met een tevreden gevoel huiswaarts te keren. Zonder slag of stoot ging het niet, want na een verloren tweede set leek het in de derde set mis te gaan. DVO toonde karakter en vechtlust en wist alsnog de winst binnen te slepen en zodoende de gedeelde koppositie te handhaven.

In de eerste set leek er tegen deze middenmoter nog niet zo veel aan de hand. DVO kon de goede vorm door te zetten en wist de tegenstander goed onder druk te houden en op belangrijke momenten te scoren. Met 21-25 was het eerste setpunt direct binnen. Daarna was DVO het even kwijt. Met 25-18 moest de Hengelose vrouwen het onderspit delven en stond het weer gelijk in sets. Het kostte even tijd voordat trainer Kevin Bergervoet zijn team weer op het goede spoor kreeg, want ook in de cruciale derde set dreigde verlies na een flinke achterstand. Bij 23-19 leek de set verloren te gaan. Op dit belangrijke punt rechtte DVO de rug en vocht terug. De Tukkers wisten niet door te drukken en DVO kwam weer langszij. En het is een belangrijke kwaliteit om aan het eind van de set tegen de druk en spanning te kunnen en de beslissende punten te scoren. Dat lukte tegen Halley en Vollverijs en ook nu weer tegen Esch Stars. Met 25-27 konden de dames en de meegekomen supporters opgelucht adem halen. Dat was het breekpunt in de wedstrijd. De tegenstand was gebroken en in de vierde set kon DVO relatief eenvoudig een flink gat slaan. Met 16-25 werd deze set gewonnen en daardoor was het duel toch in een 1-3 overwinning geëindigd.

Daarna kon de balans worden opgemaakt. Medekoploper Lutheria had ook een puntje laten liggen, waardoor de twee ploegen gelijk op gaan. Achtervolger Halley kwam een puntje dichterbij. A.s. zaterdag is er een vrij weekend, waarna op donderdag 23 november om 20.00 uur moet worden aangetreden voor de volgende bekerronde tegen VIOS Eefde DS1 (sporthal De Stuw, 20.00 uur). Op zaterdag 25 november volgt de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen Gemini DS1 uit Borculo (sporthal De Kamp, 17.45 uur).

Stand aan kop: 1. Lutheria (7, 27), 2. DVO (7, 27), 3. Halley (7, 25), 4. Tornado G. (7, 23), 5. WIK Steenderen (7, 17).