Het Kettingverhaal is een nieuwe activiteit van Lang Leve Kunst. Foto: R. Falke
Het Kettingverhaal is een nieuwe activiteit van Lang Leve Kunst. Foto: R. Falke Foto:

Bewoners De Bleijke verzinnen een kettingverhaal

Fantasie gaat niet met pensioen

HENGELO - Fantasie gaat niet met pensioen. Sterke of spannende of gekke of rare verhalen verzinnen, iedereen kan dat en dat gaan bewoners van de De Bleijke in Hengelo laten zien. Op dinsdagochtend 21 november gaan verschillende mensen meewerken aan een kettingverhaal.

Het Kettingverhaal is een nieuwe activiteit van Lang Leve Kunst. Mensen worden in hun appartement opgezocht door een vrijwilliger van Lang Leve Kunst. Samen broeden ze op een stukje van het kettingverhaal en de vrijwilliger schrijft dat op. Daarna gaat iemand anders er mee door en en zo ontstaat er een kettingverhaal. Op het eind van de ochtend is het verhaal af en wordt het in het restaurant van de Bleijke voorgelezen.

De activiteit is bedacht door schrijfdocente Lieke Deelstra en mensen van het vaste vrijwilligersteam van Lang Leve Kunst, Okkie Klinkspoor, Beatrijs Ouwehand, Selma Kruiniger en Brenda Losekoot. Het is speciaal gedacht voor mensen die niet zo vaak meer uit huis komen, het is kleinschalig en intiem. De activiteit vindt plaats in de huiselijke omgeving en mensen krijgen individuele aandacht. Maar het is bovenal ook een activiteit waarbij mensen verleid worden om hun fantasie de vrije loop te laten. Wat er met het eindresultaat gaat gebeuren? Want het sterke, spannende, gekke of rare verhaal vraagt vast om een staartje. Daar broedt de organisatie nog op. Wie weet leest u het verhaal binnenkort wel in de krant.