Spoken in de Dunsborg. Foto: PR
Spoken in de Dunsborg. Foto: PR

Chansons en luisterliedjes in Hengelose Remigiuskerk

HENGELO - De Frans-Nederlandse chansonnier Edouard is een fenomeen. Met zijn prachtige stem brengt hij de mooiste chansons en andere luisterliedjes. Op zaterdag 25 november is hij in de Hengelose Remigiuskerk.

Onlangs dreunde de Remigiuskerk nog op haar grondvesten toen ruim tachtig zangers van het Urker Mannenkoor optraden. Op 25 november zal de sfeer anders zijn. Chansonnier en singer-songwriter Edouard geeft een sfeervol concert.
Betty Langeler van de Vrienden van de Remigiuskerk: 'Ik heb Edouard een paar keer zien optreden en ik was meteen gegrepen door zijn subtiele liedjes en zijn bevlogen optreden. Ik ben heel blij dat we hem nu in onze eigen Remigiuskerk kunnen zien. Ook een subtielere zanger komt hier prima tot zijn recht.'
Edouard is zoon van Nederlandse ouders, maar opgegroeid in Frankrijk. Hij zingt beroemde chansons van zangers als Jacques Brel en Edith Piaf. Maar ook mooie luisterliedjes van Leonard Cohen, Simon & Garfunkel en Ramses Shaffy. En natuurlijk songs die hij zelf geschreven heeft. Edouard zelf omschrijft het zo: "Ik zing omdat het kind in mij vertelt dat ik dat moet doen."
Mis deze bijzondere chansonnier niet op zaterdag 25 november in de Remigiuskerk Hengelo Gld. Aanvang 20.00 uur.


Spoken in de buurt

DUNSBURG - Op zaterdagavond 11 november hebben de buurtverenigingen koolhovenheide, De Dunsborg en De Noabers weer hun jaarlijks buitenactiviteit gehouden met als thema spooktocht. Vanaf 19.00 uur konden de kinderen vanaf tien jaar zich laten in schrijven en om 20.00 uur de oudere kinderen en volwassen. Om half 8 is de eerste groep vertrokken om een spannende tocht te maken door de bossen van de Dunsborg. Na een groot aantal deelnemers verder is er op de startlocatie gezellig wat gedronken en gegeten. De organisatie wil iedereen bedanken die heeft mee geholpen en heeft mee gelopen om er weer een geweldige tocht van te maken.


Geur van wafels en oliebollen tijdens Fancy-Fair UVV

HENGELO - De UVV afdeling Hengelo hield woensdagmiddag 8 november in Ons Huis weer haar jaarlijkse Fancy-Fair. Het was een mooie herfstdag en bij binnenkomst in Ons Huis kwam de warmte en de heerlijke geur van vers gebakken wafels en oliebollen de gasten al tegemoet.

In de zaal was het een gezellige drukte. Op het terras kon worden uitgerust en genoten van koffie of thee met iets lekkers er bij, en even nadenken over het prijsbewust spel. Er werd heel enthousiast gesjoeld, er was een loten verkoop en voor elk wat wils bij de boekenmarkt, de kleding en bloemstukjes. Bij het rad van fortuin was het een drukte van belang om een plankje te bemachtigen, om de heerlijke krentenbroden, zelf gebakken appeltaarten, cake's en kruidkoeken te winnen. Ook de kaarten en handwerk artikelen stonden goed in de belangstelling. De waarde van de consumentenmand die geraden kon worden was 44.77 euro. De opbrengst komt ten goede voor het ouderenwerk van de UVV. Hartelijk dank aan iedereen zowel sponsoren, als de beheerders van Ons Huis en de vrijwilligers, die hebben bijgedragen om deze middag tot een succes te maken.
Voor de UVV-agenda: de kerstmiddag is op dinsdag 19 december om 14.00 uur in Party Centrum Langeler in Hengelo, de Nieuwjaarsvisite op woensdagmiddag 24 januari om 14.00 uur in Ons Huis in Hengelo, met Alleen Hollands.

De UVV kent geen leden dus wie zin heeft om te komen op een van deze middagen, is van harte welkom.


Natuurbeelden door een 3D bril

KEIJENBORG – Voor woensdagavond 15 november werd de heer Jan Geerdink uitgenodigd om de avond te verzorgen bij ZijActief.

Dorie opende de avond, waarna Anja het verslag van de vorige maand voorlas. Riet las een gedicht voor. Dorie deed meteen hierna de rondvraag.
Jan Geerdink kreeg het woord. Zijn vrouw bood de aanwezigen een 3D-bril aan. Hij liet dia's zien, onvoorstelbaar mooi. Hij gaf tevens uitleg van de beelden, waarop bijvoorbeeld een giraffe te zien was. Het was net of de giraffe zo uit de hand wou eten. Verder toonde hij dia's van de vier jaargetijden, de keukenhof met de bloemen. Van de twaalf provinciën werden ook allerlei dia's bekeken van gebouwen, planten en dieren. Er waren geen dia's van mensen, omdat die niet mooi uitkwamen door de 3D-bril. Het was echt de moeite waard om eens door een andere bril Nederland te bekijken. Dorie bedankte de heer Geerdink dan ook hartelijk voor zijn komst.
De volgende avond is op woensdagavond 20 december, en is er de Kerstviering. ZijActief hoopt dan ook op een grote opkomst.