DCH 1 net iets tekort

HENGELO - Donderdag 16 november speelde DCH 1 thuis in clublokaal Ons Huis voor de zesde ronde tegen DCL 1 uit Lent.

Een sterke tegenstander, de gemiddelde rating is 100 hoger dan DCH, die op moment mede koploper is in de Gelderse hoofdklasse, dus DCH kon de borst nat maken. Temeer, omdat Ben Okken er niet bij was en Gerben te Raa niet kon, moest DCH met twee spelers van het tweede het beste er maar van maken.
Beide invallers Jan Luiten en Henk Lansink deden hun uiterste best, waarbij Henk ook nog een goede stand had. Echter beide verloren wel en DCH stond achter met 0-4.
Harry Vos bracht de achterstand enigszins terug door een knappe positiespel om te zetten in winst. Vervolgens miste Eddy Hoebink een remisevariant in het eindspel en verloor. Daarna voltrok het doek voor Jaap de Vries die zelfs een winstvariant over het hoofd zag en even later op de klok verloor, omdat hij daar even niet op gelet had.
Tussenstand was opgelopen naar een 2-8 achterstand. Rodier Evers heeft nog een kans gemist op een schijf voordeel waarna het even later remise werd en DCL daarmee de winst binnen had. Aan het tweede bord speelde Arnoud de Greef na een evenwichtige partij remise en wist Dinant Spieker aan het eerste bord een uitgekiende winst te behalen en bracht daarmee de eindstand op 6-10. DCH blijft negende staan met 6-3 en speelt op 30 november de laatste wedstrijd voor dit jaar tegen DZW in Warnsveld.

Onderlinge competitie tiende ronde: Tonny Hoebink - Wim Eijkelkamp 1-1, Gerrit Hulshof - Han van Beek 2-0. Standen: Groep A; Arnoud de Greef 4-6, Jan Bosch 2-3, Harry Vos 3-4. Groep B: Gerrit Kreunen 5-8, Henk Lansink 5-7, Jan Luiten 4-6.

DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen, uitslagen en foto's kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl