Quintus dames senioren behalen eerste punten

HENGELO – De teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun uitwedstrijden op zaterdag 18 en zondag 19 november. Het damesteam speelde een goede wedstrijd tegen UGHV en kon de eerste punten van dit handbalseizoen meenemen naar Hengelo.

De heren 1 van Quintus moesten op zaterdagavond 18 november aantreden in Arnhem tegen de heren 2 van DFS. Het begin was voor de thuisploeg, dat al vroeg op een 5-1 voorsprong kwam. Door op maat gespeelde break-outs vanaf de keeper naar de linkerhoek kwam Quintus echter langszij. De Hengeloërs maakten de kansen beter af en ook de strakke 6-0-dekking bleek een struikelblok voor de Arnhemmers. In de tweede helft kwam DFS langzaam terug in de wedstrijd, wat resulteerde in een spannender scoreverloop. Eindstand: 16-20.
Quintus E1 moest zondag de 19de tegen Huissen E1 spelen. Eerste helft ging best goed met een kleine voorsprong voor Quintus. De tweede helft werd er minder goed verdedigd waardoor Huissen kon scoren. Eindstand 10-7 voor Huissen. De wedstrijd van Quintus D1 in Duiven tegen Duiven D2 was niet best van Hengelose kant. Positief is de uitslag, het team won met 8-10. De B meiden mochten tegen OBW in Herwen. OBW kwam op voorsprong in de eerste helft. In de tweede helft pakte Quintus de voorsprong en wist deze ook vast te houden. Eindstand 4-7.
Heren 2 speelde zondag in Apeldoorn tegen Achilles 3. Quintus was overduidelijk de betere ploeg en bouwde dan ook al snel een comfortabele voorsprong op. Ruststand 7-15. Ook na rust had Achilles niet veel in de pap te brokkelen waardoor het een makkelijke middag werd voor Quintus. Eindstand 11-26. Het zou voor Heren B een zware wedstrijd worden tegen Borhave, wat met een half A-jeugdteam speelde. Toch was het begin goed, mede doordat Borhave veel mis schoot. Uiteindelijk een 32-13 nederlaag, maar complimenten voor de jongens dat ze zijn blijven handballen tot het eind. De dames moesten uit tegen UGHV DS2. Vanaf het begin was Quintus zeer sterk. Mooie aanvallen werden ingezet, waarbij zowel de cirkel als de hoekspelers goed benut werden. Zo liep Quintus al snel uit. Dit werd ook voortgezet in de tweede helft. Een 12-22 overwinning voor Quintus, de punten konden eindelijk mee naar huis.
Op 26 november worden vier wedstrijden gespeeld. In Sporthal de Brink in Huissen om 11.00 uur de wedstrijd Huissen HV DB3 - Quintus DB1 en 14.20 uur Huissen HV HS3 - Quintus HS2. In Sporthal de Kamp is om 10.20 uur de wedstrijd Quintus DS1 - OBW DS4 en 11.30 uur Quintus HS1 - Duiven HS1.

Basteom ongelukkig in topper

STEENDEREN - Basteom heeft de in thuiswedstrijd tegen koploper RVW een ongelukkige nederlaag geleden en daarmee voorlopig de aansluiting met de bovenste ploegen op de ranglijst verloren. Daarmee gingen de drie punten mee naar Renkum, in een wedstrijd die alle kanten op had kunnen vallen.

De eerste helft was RVW de iets betere ploeg en de ruststand van 0-1, door een doelpunt in de dertiende minuut was dan ook verdiend. Vlak voor rust werd het nog bijna 1-1, maar de goed ingeschoten vrije trap van Ries Heitkönig werd schitterend door de RVW-keeper gepareerd. Na rust nam Basteom het initiatief en nadat Ries Heitkönig na een mooie individuele actie in de zestigste minuut de gelijkmaker op het scorebord bracht, kreeg de thuisploeg goede kansen om de score naar 2-1 te tillen, maar de kansen werden niet benut.
Het laatste kwartier nam de spanning toe, omdat beide ploegen volop de winst bleven spelen en RVW toen ook weer kansen kreeg, maar daarbij op doelman Timon Nijkamp stuitte. Beide trainers wisselden nog een aantal keren en gescoord werd er ook nog, en vanuit Basteom-oogpunt gezien, aan de verkeerde kant. Bij een snelle counter in de 86ste minuut werd een aanvaller van RVW gestuit en hoewel de bal werd gespeeld zag de scheidsrechter daar toch een overtreding, dus een strafschop in, die vervolgens onberispelijk werd ingeschoten, 1-2 ook de eindstand.
Helaas dus geen punten dit keer voor Basteom, waarbij die er wel in hadden gezeten. De ploeg werkte hard maar vergat zichzelf daarbij te belonen door in de tweede helft niet de 2-1 te maken, met de uiteindelijke nederlaag tot gevolg. Volgende wedstrijd is op zondag 26 november, aanvang 14.00 uur, Arnhemia - Basteom.

Opstelling Basteom:
Timon Nijkamp, Luuk Witteveen, Ruud Hartjes, Bas Wiskamp, Daan van der Kolk, Stijn Heitkönig, Stijn Meutstege, Ries Heitkönig, Daan Tieleman (Danny van Wilsem), Cas Berns, Quinten Bartman (Rimon Maher Matti).

Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 16 november was in zaal Den Bremer de vijfde en laatste speelavond van de tweede ronde van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. An Wortel en Paul Niks 61,25%, 2. Henny Deunk en Wil Matser 59,58%, 3. Joke Damveld en Hans Oldhoven 58,50%. Lijn B. 1. Annie Hartman en Hans Jansen 59,78%, 2. Margaret Heijting en Gerda Tankink 56,98%, 3. Herman Stapelbroek en Han van Oosterbos 55,43%. Lijn C. 1. Jan Veenhuis en Joop Rutten 63,92%, 2. Jirka de Wolf en Svatja de Wolf 59,25%, 3. Arie Gouka en Frieda van der Schot 57,83%. Gepromoveerd van B naar A: Herman Stapelbroek en Han van Oosterbos, Irene Lichtenberg en Theo Schoenaker en Annie Hartman en Hans Jansen. Gepromoveerd van C naar B: Jan Veenhuis en Joop Rutten, Dinie Volkers en Dick Kwakkel en Jirka de Wolf en Svatja de Wolf.
Op donderdag 23 november is de eerste speelavond van de derde ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.