Tineke Roorda van de Lionsclub Bronckhorst overhandigt Kyra Ruesink en Bas Reintjes de prijzen. Foto: PR
Tineke Roorda van de Lionsclub Bronckhorst overhandigt Kyra Ruesink en Bas Reintjes de prijzen. Foto: PR

'Geef de Vrede een Toekomst'

BRONCKHORST - Voor de negende keer organiseerde de Lionsclub de wereldwijde tekenwedstrijd, dit jaar met als thema: 'Geef de Vrede een Toekomst'. In Bronckhorst wonnen Kyra Ruesink (11) van basisschool De Leer in Hengelo en Bas Reintjes (11) van basisschool De Kraanvogel uit Kranenburg de eerste en tweede prijs. Een deskundige jury selecteerde de winnaars uit de ruim vijftig inzendingen uit groep 8.

Lionsclub Bronckhorst is trots op de twee scholen die hun medewerking hebben gegeven aan de Vredesposter wedstrijd. Er zijn opnieuw prachtige posters gemaakt, waarop duidelijk te zien is hoe kinderen zich verdiept hebben in dit zo actuele thema. "Er moet meer vrede op aarde komen", was een van de quotes. Het thema voor 2017: The Future of Peace: geef vrede een toekomst. Door hierover na te denken, worden kinderen zich bewust van de noodzaak om mee te werken aan vrede in hun directe omgeving, maar ook wereldwijd.

Kyra geeft in haar tekening de hoop aan van een donkere muur waarin altijd nog uitzicht is op een vredige toekomst. Bas laat een donkere weg zien, waarop een futuristische auto rijdt naar een duurzaam landschap waarin alles ruimte krijgt om volop te groeien en te bloeien. Deze activiteit past heel goed in de doelstellingen van de Lions: het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld.


Kampioenen Exokan 2017

HENGELO - Exokan kan weer terug kijken op een prima tentoonstelling. Er waren veel vogels te bewonderen en de publieke belangstelling was weer heel goed.

De kampioenen waren:
Jeugd: Technico Arendsen met een Agapronis Taranta groen man met 93 punten. Kleurkanaries: Evert Berns zwart rood Grijsvleugelrood mozaïek type 2 94 punten. Postuurkanaries: Martijn Borgonjen met een Fife fancy 95 punten. Tropen: Gerard Willemsen met een blauw groene Papagaaiamadine 94 punten. Cultuurvogels: Wim Huijbers met een Europees Baardmannetje 94 punten. Kromsnavels: Marc Arendsen met een Lory van de blauwe bergen 94 punten. Het bondskruis is gewonnen door Gerard Willemsen, dit jaar bij de tropische vogels. Het klassement is gewonnen door Hans Hermans met 467 punten. Ook had Exokan jubilarissen. Zo werd Frans Willemsen gehuldigd voor zijn vijftigjarig lidmaatschap van de Nederlandse bond van vogelliefhebbers en Gerard Groot Roessink voor 25 jaar.
Volgend jaar viert Exokan het zestigjarig jaar bestaan en hopelijk is er dan weer zo'n prachtige tentoonstelling.

De kampioenen van Exokan 2017. Foto PR