Arnold Grotenhuijs en Betsie Regelink overhandigen winnares Gerda Grotenhuijs (m.) een bos bloemen. Foto: Marijke Cornelis
Arnold Grotenhuijs en Betsie Regelink overhandigen winnares Gerda Grotenhuijs (m.) een bos bloemen. Foto: Marijke Cornelis

Seniorenstrijd op de midgetgolfbaan

HENGELO/STEENDEREN - Seniorenvereniging S.H.S. is woensdagmiddag 22 november sportief wezen midgetgolfen bij Bousema in Lochem. Voor deze locatie is gekozen omdat hier een Indoor midgetgolfbaan is met 18 holes.

Dertig leden waren naar Bousema gekomen voor een spelletje midgetgolf. De aanwezigen werden in zeven groepjes verdeeld die een golfstick kregen en een golfballetje. Bij elke baan was het de bedoeling om in zo min mogelijk slagen het balletje in de hole te krijgen. Iedere deelnemer mocht maximaal zeven keer slaan en velen maakten hier ook gebruik van. Gegrapt werd dat op een schoolrapport een 7 dikke voldoende is, maar bij midgetgolf een onvoldoende. Het mocht de gezelligheid en de pret niet drukken. Er werd door sommige mensen echt fanatiek gespeeld waarbij de golfbal soms ook buiten de baan vloog en ergens in de zaal weer opgevist moest worden. Tussendoor werd gezellig bij elkaar gezeten met een consumptie en werden de leden tot twee keer toe getrakteerd op een warm hapje.
Toen iedereen de 18 holes had bespeeld, was het tijd voor de puntentelling waarbij er verrassend genoeg twee keer een poedelprijs en twee keer een derde te vergeven was. Als winnares kwam mevrouw Gerda Grotenhuijs uit de bus. S.H.S. kan terug kijken op een zeer geslaagde en gezellige middag waarbij gezelligheid voorop staat.
De volgende bijeenkomst van S.H.S. is op 20 december bij Wolbrink in Hengelo. Deze middag staat geheel in het teken van een sfeervolle Kerstviering met medewerking van het Rooms Katholieke zangkoor. Deze middag wordt afgesloten met een verloting met mooie prijzen.


Volop speelgoed voor Voedselloket

ZELHEM - Het voedselloket van Zelhem werd overladen met speelgoed ingezameld in het kader van de landelijke speelgoedactie (door de Albert Hein in Hengelo). Evenals het vorige jaar deed de AH in Hengelo weer mee met de actie om speelgoed in te zamelen voor diegenen die gebruik maken van de voedselpakketten van het voedselloket in Zelhem.

Reeds drie maal is het bestelbusje van de AH naar Zelhem gereden om ingezameld speelgoed af te leveren bij het voedselloket (als dependance van de voedselbank Doetinchem). De vrijwilligsters staken veel tijd in het controleren en schoonmaken van het speelgoed om het daarna uit te stallen. Het is een geweldig gezicht al dit speelgoed voor diegene die een voedselpakket komt halen. Personen die in Doetinchem een voedselpakket krijgen, waren zaterdag 25 november welkom om speelgoed uit te zoeken, zodat ze met de familie een prettig Sinterklaasfeest kan vieren. Afgelopen zaterdag bood de dependance in Zelhem naast de verkoop van kleding ook de mogelijkheid om speelgoed te halen. Een drukte van belang. Er is al gevraagd of het resterende speelgoed gedoneerd wordt aan een stichting die contacten heeft in Roemeniƫ. Ook een mooi doel om te delen in onze rijkdom. De Diaconie van Zelhem, de AH in Hengelo en alle andere personen die meegeholpen hebben hartelijk danken voor de inzet om al het speelgoed op een goede bestemming te krijgen.