Twee keer winst voor DVO DS1

HENGELO - DVO DS1 kwam afgelopen week tweemaal in actie. Het damesteam won beide wedstrijden, maar stapte na kostbaar puntverlies toch teleurgesteld van het veld, want hierdoor verloor het de koppositie.

Donderdag 23 november stond het bekerduel tegen VIOS Eefde DS1 op het programma. Tegen deze koploper in de tweede klasse had DVO weinig moeite om een ronde verder te komen. Met de setstanden 11-25, 13-25 en 22-25 was de klus binnen een uur geklaard. Alleen in de derde set, toen de gemakzucht wat toenam, bood de tegenstander enige weerstand, maar te weinig om het DVO lastig te maken. Door de 0-3 overwinning staan de Hengelose vrouwen in de derde bekerronde, die waarschijnlijk in januari zal worden afgewerkt.
Twee dagen later speelde DVO DS1 tegen Gemini DS1 uit Borculo. In de eerste set had DVO steeds een kleine voorsprong, maar moest toezien dat Gemini bij 20-20 langszij kwam. Daarna bleek de opslag van Nina Hermans, net als in de bekerwedstrijd, weer een sterk wapen toen zij serveerde naar 25-20. In de tweede set hetzelfde beeld. Het lukte DVO maar moeilijk om in het spel te komen tegen de lange Borculose vrouwen. Zelfs keek het lang tegen een kleine achterstand aan, maar door hard te werken stond het bij 17-17 weer gelijk. Aan het eind van de set wist DVO voor 2-0 te zorgen door deze set met 25-23 te winnen.
Gemini gaf het niet op en bleef ook in de derde set door goede bloks en een paar sterke aanvallers lang in de race. Pas na 15-15 nam DVO weer afstand, om uiteindelijk toch redelijk gemakkelijk met 25-17 de set te veroveren.
Daardoor stond het 3-0 in sets, de winst was binnen. Nu was het alleen zaak ook de vierde set te winnen, aangezien in deze fase elk punt telt. Het leek of deze druk de ploeg teveel werd. De set verliep uitermate spannend, maar het lukte maar niet om Gemini op de knieën te krijgen. Voor elk punt moest worden gevochten, waardoor wel fraaie rally's te bezichtigen waren. Het leek alsnog goed komen toen DVO twee keer een setpoint kreeg bij 24-23 en 25-24. Deze set ging uiteindelijk met 25-27 naar Gemini.

Zaterdag 2 december staat de derby tegen WIK Steenderen op het programma om 18.00 uur in Sporthal Het Hooge Wessel.

Basteom verliest van Arnhemia

STEENDEREN - Basteom heeft in de uitwedstrijd tegen koploper Arnhemia opnieuw aangetoond het niveau van de bovenste ploegen in de afdeling prima aan te kunnen. Net als in de wedstrijden tegen Doesburg en vorige week RVW, had de ploeg van trainer Theo Besselink mogelijkheden om de wedstrijd te winnen, maar uiteindelijk stond het team na 90 minuten weer met lege handen, waarbij er ook nu meer in had gezeten.

Tegen Arnhemia was het de eerste helft een gelijkopgaande wedstrijd zonder kansen, maar wel met heel slecht weer en een desondanks goed bespeelbaar veld. In de tweede helft was Basteom de meest dreigende partij en er waren een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. In de 50ste minuut werd een bal van de lijn gehaald door een Arnhemia-verdediger, vijf minuten later kopte Stijn Heitkönig tegen de onderkant van de lat en er waren nog een paar mogelijkheden, maar het zat niet mee. Arnhemia kwam nauwelijks meer voor het doel van Timon Nijkamp, maar had wel het geluk van de koploper toen de eerste beste kans die de ploeg kreeg, in de 79ste minuut uit een hoekschop, kon worden ingeschoten en dat betekende gelijk de eindstand, 1-0. Helaas ook nu geen punten voor Basteom, waarbij die er wel in hadden gezeten. De ploeg werkte keihard, voetbalde goed maar vergat opnieuw zichzelf daarbij te belonen. Dan moet het de volgende keer maar gebeuren.

Volgende wedstrijd: Zondag 3 december, aanvang 14.00 uur, Basteom – Angerlo Vooruit, komt allen.