Kunstige kerststukken te koop op de kerstmarkt in Baak. Foto: PR.
Kunstige kerststukken te koop op de kerstmarkt in Baak. Foto: PR.

Tiende kerstmarkt in Martinushuus

BAAK - Voor het tiende achtereenvolgende jaar gaan de deuren van de Martinuskerk/het Martinushuus open voor de jaarlijkse, sfeervolle kerstmarkt. Anne Brouwer van Beeldhouwatelier Baak nam elf jaar geleden het initiatief voor een kerstmarkt in haar atelier en betrok daar de Martinuskerk bij. Het jaar daarna nam de Stichting Vrienden van de Parel van Baak de organisatie van het gezellige festijn over en ze doen dit dit jaar dus voor de tiende keer.

Het is de vrijwilligers van de Stichting ook dit jaar gelukt om een grote diversiteit in de verschillende kramen te bieden. Er is van alles te zien en te koop. Vogelhuisjes in vele soorten en maten, kunstig bloemwerk, mooie kaarsen, prachtige tassen, sjaals, hoeden, glaskralen en sieraden in alle kleuren van de regenboog. Maar ook zelf gemaakte kleurrijke dozen en ander spullen van karton, handgemaakte kaarten. kerstversieringen en gehaakte amigurumi's, op Japanse wijze kleine gehaakte of gebreide knuffelbeestjes. Voor de inwendige mens zijn er kramen met worst en andere vleesproducten, jams en chutneys, honing, oliebollen, koffie, glühwein en versnaperingen. Kinderen tot twaalf jaar worden uitgenodigd aan de knutseltafel plaats te nemen. Voor vijftig cent kunnen ze iets leuks maken, terwijl hun ouders rustig al het moois in de kramen kunnen bekijken.
Het muzikaal intermezzo wordt verzorgd door Feeling. Zoals de naam het al zegt, zingen ze met gevoel. Het repertoire dat ze ten gehore brengen is zeer divers en Nederlands- en Engelstalig.
De kerstmarkt is op zondag 10 december van 11.00 tot 16.00 uur aan de Pastoriestraat. Rondom de kerk is voldoende parkeerruimte aanwezig en de kerk is rolstoel toegankelijk. Voor meer informatie, bel 0575 - 441554.


Tweede damteam wint makkelijk

HENGELO - Het tweede team van DCH wint in de vijfde ronde van de bondscompetitie regio Oost Gelderland in de tweede klasse makkelijk van DIOS 4 uit Beltrum. Nadat Gerrit Kreunen remise had gespeeld in een wisselende partij wat kansen betreft, maakte Gerrit Halfman zijn partij wel af in zijn voordeel.

Gerrit had al positioneel voordeel en liet het op een dammeneindspel afkomen en trok daar aan het langste eind. Gerrit is met deze winst niet alleen de topscoorder van DCH 2 maar ook van de hele tweede klasse met 5-9. Gerrit Hulshof en Erik Brummelman kwamen niet in de problemen met hun partij en wikkelden het beide af naar remise zodat DCH 2 won met 5-3. DCH 2 staat nu vijfde met slechts een bordpunt achter op nummer vier.
In de Nationale competitie werd afgelopen zaterdag de vijfde ronde gespeeld met wederom vier spelers van DCH in de gelederen.
In de hoofdklasse A ontving DIOS 1 in Beltrum Fryslan uit Leeuwarden; een sterk team. DIOS 1 verweerde zich goed, maar kwam een punt te kort voor gelijkspel en verloor met 9-11. DIOS 1 zakt een plaats naar zevende plaats met 5-4. In de eerste klasse C mocht DUO 2 met Rodier Evers en Jaap de Vries afreizen naar Maastricht en beide kwamen niet verder dan remise. DUO 2 verloor in totaal met 11-9 en blijft tiende met 5-2.
Tenslotte in de tweede klasse B speelde DIOS 2 eveneens thuis in Beltrum en ontving Salland een combinatie uit Raalte/Deventer. DIOS 2 speelde met een paar invallers, maar hield wel stand en speelde 10-10. Teamleider Harry Vos aan het eerste bord zette in de eindfase DIOS 2 met een fraaie winst op voorsprong, maar bord twee en drie lieten beide een punt lopen voor de winst. DIOS 2 staat deels zesde met 5-5.

DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos telefoon 461113. Voor overige standen, uitslagen en foto's kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl