Sinterklaas komt aan in Steenderen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Sinterklaas komt aan in Steenderen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Sinterklaas komt op stoom

STEENDEREN - Veel kinderen en hun (groot)ouders, vriendjes en vriendinnetjes stonden zaterdag 25 november op het marktplein in Steenderen te wachten op Sinterklaas en zijn Pieten. De zon scheen, de kinderen zongen liedjes met Muziekvereniging Nieuw Leven en dansers van Urban Dance Lab gaven een dansdemonstratie.

Daar kwam Sinterklaas met een heleboel Pieten aan met de stoomboot. Sint werd welkom geheten door Hans Geurts van SOV en Locoburgemeester Arno Spekschoor, die hem beide welkom heetten en blij waren dat Sint in Steenderen kwam logeren. Sint zag dat de muzikanten allemaal pietenpetten op hadden, hij vond het mooi. Na wat gezellige meezingliedjes, mochten alle kinderen tot en met groep 4 in optocht naar Sporthal Het Hooge Wessel om mee te doen met de pieten-spelletjes-middag. Voordat de Sint de sporthal in kwam, oefenden de dansers van Urban Dance Lab met alle kinderen een swingende Pietendans. De kinderen die in de sporthal aan de spellen meededen, werden geholpen door leden van gymvereniging DOG Baak. Eind van de middag mochten zij allemaal dansen voor Sinterklaas. Na de sportieve en gezellige middag in de sporthal ging de Sint moe maar voldaan naar zijn slaapkamer in De Kei. De Steenderense Ondernemers Vereniging (SOV) deelde aan alle kinderen een zakje strooigoed uit.


Foto's van deze middag staan op www.achterhoekfoto.nl


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 23 november was in zaal Den Bremer de eerste speelavond van de derde ronde van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Marijke Hilderink en Diny Hoftijzer 61,46%, 2. Herman Stapelbroek en Han van Oosterbos 60,94%, 3. Hennie van Druten en Gonnie Hulleman 52,08%. Lijn B. 1. Riet Botschuyver en Bert Derunk 63,50%, 2. Jirka de Wolf en Svatja de Wolf 59,17%, 3. Theo Damen en Theo Schut 57,08%. Lijn C. 1. Truus Mortier en Cees Mortier 59,38%, 2. Ria Jansen en Johan Hilderink 57,45%, 3. Paulien Gasseling en Minie Peters 54,43%.
Op donderdag 30 november is de tweede speelavond van de derde ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.