Basteom krijgt weer te weinig

Koploper Arnhemia wint gelukkig met 1-0

STEENDEREN - Basteom heeft in de uitwedstrijd tegen koploper Arnhemia opnieuw aangetoond het niveau van de bovenste ploegen in de afdeling prima aan te kunnen.

Net als in de wedstrijden tegen Doesburg en vorige week RVW, had de ploeg van trainer Theo Besselink mogelijkheden om de wedstrijd te winnen, maar uiteindelijk stond het team na 90 minuten weer met lege handen, waarbij er ook nu meer in had gezeten. Als de ploeg in staat is dit laatste stapje te maken en daarmee ook tegen de bovenste ploegen punten weet te pakken, dan valt er aan het eind van het seizoen nog wat te halen. De competitie is nog lang en er zijn nog heel veel punten te winnen en te verliezen, dus er is nog van alles mogelijk.
Tegen Arnhemia was het de eerste helft een gelijkopgaande wedstrijd zonder kansen, maar wel met heel slecht weer en een desondanks goed bespeelbaar veld. In de tweede helft was Basteom de meest dreigende partij en er waren een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. In de 50ste minuut werd een bal van de lijn gehaald door een Arnhemia-verdediger, vijf minuten later kopte Stijn Heitkönig tegen de onderkant van de lat en er waren nog een paar mogelijkheden, maar het zat niet mee.
Arnhemia kwam nauwelijks meer voor het doel van Timon Nijkamp, maar had wel het geluk van de koploper toen de eerste beste kans die de ploeg kreeg, in de 79ste minuut uit een hoekschop, kon worden ingeschoten en dat betekende gelijk de eindstand, 1-0. Helaas ook nu geen punten voor Basteom, waarbij die er wel in hadden gezeten. De ploeg werkte keihard, voetbalde goed maar vergat opnieuw zichzelf daarbij te belonen. Dan moet het de volgende keer maar gebeuren.

Volgende wedstrijd: Zondag 3 december, aanvang 14.00 uur, Basteom – Angerlo Vooruit, komt allen.