Iris Maalderink (nummer 8) en Ienske Rutjes (nummer 5) van WIK vormen een blok tegen een aanval van DVO. Foto: PR

WIK laat DVO haar kracht zien

STEENDEREN – De volleybalderby in de derde divisie, thuisclub WIK dames 1 tegen DVO uit Hengelo zorgde voor een bomvolle tribune in de sporthal Het Hooge Wessel. Sommige supporters bekeken daarom de wedstrijd vanuit de kantine achter het glas.

Aan alles was te voelen dat dit een speciale wedstrijd was. De libero van DVO speelde vorig jaar nog voor WIK en moest nu aantreden tegen haar zus Ienske die nog wel in het WIK-shirt speelt. De diagonaal-speelster van WIK, Pauline, speelde twee seizoenen geleden nog voor DVO. Een derby dus met een extraatje, was deze wedstrijd van de nummer acht tegen de nummer twee. De start was aftastend van beide kanten, de ploegen gaven elkaar niets cadeau.

WIK was vol focus. De passing lag goed waardoor de spelverdeelster haar aanvalsters vaak voor het uitkiezen had. Ook de aanvalsters stonden scherp en hadden haarfijn in de gaten waar ze DVO pijn konden doen. Af en toe kwam DVO ook goed met een aanval door. Ze staan niet voor niets tweede in de ranking. Nadat DVO een paar punten had huisgehouden pakte WIK de draad weer op. Vanaf de vijftien punten op het scorebord begon de ploeg uit Steenderen echt te geloven in iets moois. Het niveau werd nog een beetje opgekrikt en DVO begon de eerste scheurtjes te vertonen. WIK verdedigde collectief erg sterk, zowel blokkerend als qua veldverdediging. De verdedigende ballen werden omgezet tot aanvallen waar de geel-zwarte ploeg uit Hengelo geen antwoord op had. Met een dik verdiende 25-17 zette WIK de toon van de wedstrijd neer.

Een wankelend DVO
Met de afspraak in hun achterhoofd om op de zelfde voet verder te spelen begon WIK aan de tweede set. Deze opdracht voerden ze uitmuntend uit. WIK ging op herhaling en liet haar kracht zien. Wederom wankelde DVO al snel. WIK bleef met een grote focus spelen en de meiden uit Steenderen voelden haarfijn aan dat zij ook deze set de genadeklap gingen uitdelen aan hun tegenstander. De uitslag van deze set was 25-16.
De derde set moest verandering brengen voor de meiden van DVO. Het was hun laatste kans om de wedstrijd open te houden en nog een kans op winnen te hebben. WIK bleef echter in haar kracht. De derde set werd gespeeld als de twee voorgaande. WIK stevende af op een herhaling van hoe zij de 2-0 in sets op het scorebord had weten te krijgen. Op het telbord stond 24-18, één punt was WIK verwijderd van de overwinning. DVO pakte haar laatste kans en ging alles of niets spelen. Met een luid enthousiasme kwamen de meiden uit Hengelo terug in de wedstrijd en wisten de 24-24 op het scorebord te krijgen. Nu wankelde WIK, maar viel niet. In de staart van deze set had WIK haar time-outs en wissels nodig. Een zenuwslopende situatie ontstond in de sporthal in Steenderen. Uiteindelijk wist WIK op karakter de 30-28 op het scorebord te krijgen. Hiermee was de winst een feit. Met een 3-0 stand in sets was de winst voor WIK.

Vijfde plek
Kers op de taart was de vierde set voor WIK en voor DVO een puntje om niet alle punten te verspelen in hun strijd om de koppositie in de competitie. WIK was wat losser deze set dan de voorgaande sets en kreeg wat het wilde. De laatste set werd met 25-22 over de streep getrokken. Hiermee haalde WIK de volle winst van 4-0 binnen. De ontlading was groot. Het publiek dat WIK zo fel had ondersteund had genoten. WIK klimt door deze overwinning naar een verdienstelijke vijfde plek in de derde divisie.

Zaterdag 9 december om 17.00 uur speelt WIK tegen Halley in Wehl. Dit is wederom een kraker.