Jos-Bert Aalbers aan schot. Foto: PR

Champions Tour klootschieten in Baak goed verlopen

BAAK - Onder mistige en koude omstandigheden vonden afgelopen zaterdag 2 december weer klootschietwedstrijden plaats in de Beukenlaan te Baak.

De eerste twee wedstrijden om een plek te behalen in de kernploeg klootschieten, zijn verschoten in Baak. De organisatie van de wedstrijden was in handen van de Kernploegcommissie van de Nederlandse KlootschietBond in samenwerking met de leden van KV 't Trefpunt. Een veertigtal klootschieters met hun begeleiders en acht scheidsrechters gingen op pad. Jos-Bert Aalbers, lid van Klootschietvereniging 't Trefpunt, staat na twee wedstrijden op een tweede plek. De volledige uitslagen staan op www.klootschieten.com/wedstrijden Grolsch CT 2017/2018.
De toestemming van de gemeente om de weg tijdens de wedstrijden voor alle verkeer te mogen afsluiten, de medewerking van de aanwonenden en een gastvrije ontvangst op De Vrendenbarg, waar de uitslagen werden verwerkt en voor koffie met een broodje bal of een kop erwtensoep werd gezorgd, hebben ertoe bij gedragen dat de wedstrijden een succes zijn geworden. Waarvoor de hartelijke dank.
De volgende twee wedstrijden worden verschoten in Zuidwolde, provincie Drenthe op 16 december en de laatste twee wedstrijden volgen op 13 januari in Beuningen Overijssel. KV 't Trefpunt is te volgen op bovengenoemde website. Tot slot vinden op 7 januari 2018 de afdelingscompetitie van de IJsselstreek en op 23 maart 2018 de Landelijke straat competitie plaats op het parcours van KV 't Trefpunt.

DVO DS1 zakt naar derde plaats

STEENDEREN - In de uitwedstrijd bij WIK DS 1 uit Steenderen had DVO DS1 een complete offday en leed de eerste 4-0 nederlaag van het seizoen. Daardoor raakt de koppositie uit zicht en zakte DVO een plaats op de ranglijst.

Vanaf het begin was WIK veel fanatieker en liep DVO steeds achter de feiten aan. Het verschil zat vooral in de opslag. DVO had veel moeite met de opslag van de Steenderense dames, terwijl de eigen service vaak in het net of uit belandde. Zodoende verliepen de aanvallen moeizaam en als er al eens gesmashed kon worden werd vaak in het blok, uit, in het net of tegen de antenne geslagen. Daarentegen liep bij de gemotiveerde WIK-vrouwen, die graag van DVO wilden winnen, alles voortreffelijk en als het lekker loopt vallen ook veel ballen net op de goede plek.
De eerste set ging met 25-17 verloren, maar dat werd tegen de nummer 8 als een incident beschouwd. Daarna zou DVO zich wel herstellen werd gedacht, zoals vaker dit seizoen. Helaas lukte dat niet. Trainer Bergervoet had gekozen voor vooraf bepaalde opstellingen per set, zonder tijdens de set te wisselen. Het bracht geen verbetering in de tweede set. Al snel stond DVO weer op achterstand die opliep tot 17-8. DVO kwam maar niet in de wedstrijd en verloor ook deze set vrij kansloos met 25-16.
De derde set verliep eindelijk wat spannender. Af en toe kwam DVO zelfs een puntje op voorsprong. Na 15-15 voerde WIK de druk op en leek het bij 24-19 beslist met de set en daardoor de wedstrijd. DVO wist echter vijf matchpoints te overleven, waarna een superspannend slot van de set volgde. Voor DVO alsnog de kans de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Drie keer had het die kans: bij 24-25, 25-26 en 27-28, maar wist WIK niet op de knieën te krijgen. Bij 28-28 werd de thuisclub een handje geholpen door de zelf geregelde eigen scheidsrechter die een alleen door hem gezien technisch foutje bestrafte. Met 30-28 verzilverde WIK het zevende matchpoint, want door de 3-0 voorsprong was het duel beslist.
DVO kon in de laatste set alleen proberen alsnog een belangrijk puntje binnen te slepen, maar slaagde ook hier niet in. Met 25-22 ging ook deze set verloren en moest DVO een 4-0 nederlaag incasseren. Excuses golden niet meer, WIK was zaterdag veel gemotiveerder en daardoor de betere ploeg.
Voor DVO geen ramp. De jonge ploeg draait goed mee en kan leren van zulke partijen, vooral dat volleybal voor een groot deel om mentaliteit draait.
Nu DVO niet direct meer een kampioenskandidaat genoemd kan worden, kan er misschien vrijuit gespeeld worden. Te beginnen zaterdag tegen Avior DS1 uit Schalkhaar. Zoals altijd om 17.45 uur in sporthal De Kamp.

Gelderse hippische sportkampioenschappen

STEENDEREN – Het duurt nog even, maar in augustus 2018 worden de Gelderse hippische sportkampioenschappen in Steenderen gehouden. Dit Gelders kampioenschap is een groot evenement, met zo'n 600 ponyruiters/starts en bij de paarden zelfs 1000 starts.

Voor deelnemers dé plek om tickets voor het Nederlands Kampioenschap in Ermelo te verdienen. Van de Gelderse subtop tot beginnende ponyruitertjes: iedereen komt aan de start. Kortom een mooi evenement, waar veel te zien en te beleven is én waar weer veel vrijwilligers de handen uit de mouwen steken. De regio kampioenschappen worden in 2018 gehouden op het terrein van Paarden Sport vereniging (PSV) Zevensteen te Steenderen. De voorlopige indeling is als volgt:
Pony's
Zaterdag 4 augustus:
's morgens de individuele dressuur en 's middags de vereniging- en afdelingsdressuur. Het springen is over de gehele dag verdeeld, waarbij het verenigingsspringen in de middag is.
Paarden
Vrijdag 10 augustus:
Voorselectie dressuur klasse B t/m ZZLicht, verdeeld over de morgen en middag, de beste tien per ring gaan door naar de finale op zaterdag.
Springen klasse Z en ZZ.
Zaterdag 11 augustus:
's morgens dressuur finale voor de klasse B t/m Z2 en springen voor de klasse B en L.
's middags dressuur finale klasse ZZLicht en de vereniging- en afdelingsdressuur tevens springen klasse M en het verenigingsspringen.