Gezellig samen eten na een interessante lezing. Foto: PR
Gezellig samen eten na een interessante lezing. Foto: PR

Geslaagde laatste bijeenkomst van jaar

STEENDEREN – Het was zoals altijd weer een gezellige middag bij de seniorensoos 'Ons Contact'. Bij de laatste bijeenkomst van het jaar was Mia Tankink uit Keijenborg uitgenodigd om te vertellen over haar leven als pastoraal werker in de parochie Maria Laetitia in de Achterhoek.

Alvorens zij de goed gevulde zaal in het Anker toesprak, deelde de voorzitter mede dat Linda Sesing, die niet aanwezig kon zijn, het bestuur verlaten had en dat Annie Kornegoor haar plaats inneemt vanaf 2018.

Uit vrije wil naar de kerk
Mia nam de aanwezigen mee in de keuzes die ze als boerendochter in haar leven gemaakt heeft. Als lerares van onder andere levensbeschouwing, raakte ze gefascineerd door dit vak en besloot zich er verder in te gaan verdiepen door theologie te gaan studeren. Inmiddels werkt ze nu al bijna vijfentwintig jaar als pastoraal werker.
Ze vertelt dat ze in het boerengezin waar ze opgroeide nooit werd gedwongen om naar de kerk te gaan. Ze ging uit vrije wil, omdat ze het altijd fijn vond om daar te zijn. Ze vertelt over die tijd mooie en leuke anekdotes, die de toehoorders diverse keren tot lachen bracht. Aan de hand van beeldend materiaal legt ze uit wat haar werk als pastoraal werker inhoudt. Als lid van het pastorale team is ze medeverantwoordelijk voor het uitdragen van het pastoraal beleid en voor speciale pastorale taken. Met name op het gebied van de Sacramenten, Eerste Heilige Communie en Vormsel is ze actief. Daarnaast heeft ze als speciale taak het bezoekwerk.
Na afloop van de presentatie stond een heerlijk buffet te wachten dat iedereen zich goed liet smaken. De voorzitter sloot de middag af door alle aanwezigen een fijne kerst en een goede jaarwisseling te wensen.

De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar is op woensdag 3 januari om 14.30 uur in Het Anker. De jaarlijkse verhalenbingo en verloting staat dan weer op het programma. Ook dit jaar is het de bedoeling dat iedereen één of twee prijsjes meeneemt. Kosten bedragen tien euro inclusief koffie en een drankje. Informatie bij Ria Gosselink, 441363 of Marietje Besselink, 451472.