Berlijns meisje wil graag een vakantiegastgezin. Foto: PR Paxkinderhulp
Berlijns meisje wil graag een vakantiegastgezin. Foto: PR Paxkinderhulp

Vakantiegastouders gezocht voor kansarme kinderen

ACHTERHOEK - Pax Kinderhulp zoekt in regio Achterhoek gastgezinnen die in de periode van 24 maart t/m 6 april 2018 een Berlijns kind een onvergetelijke vakantie willen geven. Het gaat om kinderen van 6 t/m 12 jaar die vanwege problemen van vooral sociaaleconomische aard geen normaal gezinsleven kennen.

Vakantiegezin
Mensen die er sociaaleconomisch slecht voorstaan, hebben te maken met werkloosheid en sociale vereenzaming, wat vaak gepaard gaat met armoede en weinig toekomstperspectief. Kinderen zijn hier de dupe van en groeien op in onzekerheid zonder de liefde en aandacht waar ieder kind recht op heeft. Een vakantie kan voor een Berlijns kind een lichtpuntje betekenen in het grijze bestaan van alledag. De waarde van twee weken huiselijke gezelligheid, aandacht, geduld en liefde, laat zich vooral uitdrukken in 'bagage voor later'.

Belangstellenden
Belangstellenden kunnen bellen met Ans Huisinga, 06-10427314 of AnneMarie Bröker, 06-47643848, zodat een afspraak gemaakt kan worden voor een vrijblijvend informatief bezoek. Voor verdere informatie, zie de website.


www.paxkinderhulp.nl


Springkussenfestival Sporthal de Pol

ZELHEM - Dankzij de sponsoring door meer dan twintig Zelhemse bedrijven is het Bas Hulshorst van Sporthal de Pol gelukt om voor het derde jaar een groot springkussenfestival te organiseren.

Het begon twee jaar geleden op een iets kleinere schaal met drie springdagen. Vorig jaar kwam de regionale jeugd massaal (ongeveer 700 bezoekers) naar de Zelhemse sporthal om zich gedurende vier dagen te vermaken op negen luchtkussens. Dit jaar worden er maar liefst twaalf springkussens opgesteld met onder andere een uitdagende stormbaan en een disco-Olifant met luidsprekers voor discomuziek. Naast de springkussens is er voor de kleinsten ook nog een lego-hoek ingericht, zodat de jonge 'springers' even weer tot rust kunnen komen. Kinderen kunnen zich verder laten schminken.

Het springkussenfestival duurt van dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 december. Bas: "De ervaring van het afgelopen jaar is, dat het op 26 december (Tweede Kerstdag) in verhouding rustig is. Wil je dus rustig kunnen springen dan is die dag wellicht de juiste keuze."

Bas is blij met de sponsoring, want hij wil het evenement laagdrempelig houden. Bas: "Door de sponsoring kost een kaartje maar 4 euro voor kinderen van drie tot ongeveer veertien jaar en dan mogen ze de hele dag (van10.00 tot 17.00 uur) gebruik maken van alle springkussens. Een passe partout voor vier dagen springplezier kost slechts 12 euro. De ouders, grootouders en andere begeleiders mogen gratis naar binnen. Voor hen richten we een zithoek in met horeca, zodat ze hun kinderen kunnen volgen en rustig een kopje koffie kunnen drinken. Ranja voor de kinderen is gratis. Het enige dat de begeleiders niet mogen, is meegebrachte etenswaren en drinken nuttigen. Daarvoor is de horeca-hoek ingericht. Ook het café is open en ouders kunnen de verrichtingen van hun kinderen ook vanaf de tribune volgen."

Kinderen tot drie jaar hebben gratis toegang. Voor hen is er zelfs een speciaal luchtkussen, zodat ze op hun eigen niveau mee kunnen doen. Om het geheel in goede banen te leiden, lopen er vrijwilligers in de sporthal. Bas: "Ze zijn herkenbaar aan hun shirt. Eigenlijk ben ik nog op zoek naar een paar jongens/meisjes, die het leuk vinden om kinderen te helpen en een oogje in het zeil te houden. Ze kunnen zich bij mij in de sporthal melden of op de website www.depolzelhem.nl een berichtje achterlaten."

Bas hoopt dat het springkussenfestival een jaarlijks terugkerend evenement wordt (blijft), maar is daarvoor wel afhankelijk van sponsoren. Bas: "Dit jaar hebben we 21 bedrijven bereid gevonden het evenement te sponsoren. Zonder die sponsoring zou een kaartje veel duurder moeten worden en onze basis is juist dat het goedkoop en laagdrempelig moet blijven."