Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 14 december 2017 was in zaal Den Bremer de vierde speelavond van de derde ronde van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Dinie Hartelman en Ruud Bijloo 61,35%, 2. Marijke Hilderink en Emmy Stegeman 59,38%, 3. Joke Damveld en Hans Oldhoven 53,65%. Lijn B. 1. Riet Botschuyver en Bert Deunk 59,58%, 2. Fien Biezeman en Henk Biezeman 57,92%, 3. Theo Damen en Theo Schut 55,42%. Lijn C. 1. Ab Boers en Henk Boers 63,44%, 2. Arie Gouka en Frieda van der Schot 59,50%, 3. Hermien Koenders en Mies van Zadelhoff 58,70%.
Op donderdag 21 december is de jaarlijkse Kerstdrive. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.

Sterke tegenstanders in wedstrijden Quintus

HENGELO – De teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun uit- en thuiswedstrijden op zaterdag 16 en zondag 17 december.

De heren van Quintus moesten handballen tegen de heren van Cabezota. De eerste helft ging gelijk op, door het scorend vermogen van Cabezota te onderdrukken en het verdediging dicht te houden wisten ze de stand op 12-11 te houden met rust. Na de rust gingen beide ploegen weer gelijk op. Op twee minuten voor tijd kreeg Quintus ondertal door een 2-minuten straf, waardoor Cabezota ruimte kreeg, Het verschil liep op naar 25-17 eindstand.

De wedstrijd van Artemis E1 tegen Quintus E1 was leuk om te zien. Verdedigend en aanvallend ging Quintus goed de wedstrijd in, helaas stond er bij Artemis een goede keeper in het doel, die veel tegenhield. Maar ook Ruben en Julia hebben knap gekeept voor Quintus. Eindstand 14-10.

De heren B moesten tegen HCW uit Winterswijk spelen. In de eerste tien minuten werden veel kansen gemist maar HCW kwam er ook niet doorheen. Daarna begon de snelle tegenaanval te lopen en werd er een gat van 14 punten geslagen. In de tweede helft werd dit niet meer weergegeven en werd een einduitslag van 30-12 geboekt.

De wedstrijd van Artemis D2 tegen Quintus D1 begon maar net en toen lag -ie al bij Quintus in het goal. Daarna begonnen de dames beter te spelen. Door goed te verdedigen en mooie goals door Femke en Roos werd er gewonnen met 6-15.

Bij aanvang was het duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou worden voor de Heren Senioren 2 van Quintus. Artemis staat op 1 en Quintus staat op plaats 5 in de competitie. De gehele wedstrijd stond Artemis enkele doelpunten voor. Ze konden de voorsprong ook niet verder uit bouwen, dus Quintus bleef mooi in het spoor. Aan het eind van de wedstrijd werd het nog spannend. Quintus was Artemis in de laatste minuut genaderd tot één doelpunt verschil. Helaas scoorde Artemis in de laatste minuut nog twee punten waardoor Quintus niet meer kon aanhaken. Eindstand 19-22.

De jongens HC1 moesten uit tegen Artimes in Doetinchem. Ze werden in het begin al verrast door een paar doelpunten en de offensieve verdediging. Door kaatsen en de ruimtes benutten moesten ze er doorheen, alleen dat hadden ze te laat door. Verdedigend kwamen ze wat te kort. Helaas verloren met 26-17.

DVO DS1 sluit jaar met verlies af

HENGELO - De dames van DVO DS1 hebben ook de laatste wedstrijd van 2017 verloren. Met 4-0 ging het team ten onder tegen Dynamo Tubbergen DS2 en is daardoor de aansluiting met de top 3 kwijt.

De sets gingen meer gelijk op dan de uitslag zou doen vermoeden. Het was al bekend dat het niet gemakkelijk zou worden, omdat Dynamo thuis nog alle wedstrijden had gewonnen, mede dankzij regelmatige inzet van speelsters uit hun eerste. Opmerkelijk is dan ook dat de Tukkers alle uitwedstrijden hebben verloren.

De eerste drie sets had steeds hetzelfde verloop. Tot de 20 kon DVO het aardig bijbenen, maar in de slotfase gaf Dynamo gas en/of maakten de Hengelose vrouwen persoonlijke fouten, waardoor de setwinst naar de tegenstander ging. Met 25-22, 25-21 en 25-21 kwam DVO al op een onoverbrugbare 3-0 achterstand. In de laatste set kwam DVO er niet meer aan te pas en met 25-16 ging ook deze set verloren en moest het zonder punten terug naar Hengelo.

De ploeg is geen schim meer van het begin van het seizoen, toen het enkele weken trots de lijst aanvoerde. Het verval is groot met slechts één punt uit drie duels tegen middenmoters. Het loopt niet meer, het zelfvertrouwen is weg, zonder dat daar een aanwijsbare reden voor is.
Door het verlies staat DVO nog wel op de vierde plaats, maar geleidelijk nadert de grote middenmoot. Na de kerstvakantie zullen er dan ook punten gehaald moeten worden om niet naar beneden te moeten kijken of zelfs in problemen te komen. Dat is ook niet nodig, want dit team heeft in de eerste acht duels bewezen wel degelijk goed volleybal te kunnen spelen.
In de komende weken een korte winterstop, waarna de competitie op 13 januari wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen Twente '05 DS1 (sporthal De Kamp, 17.45 uur). DVO kan dan laten zien of het lek weer boven is.

Stand halverwege het seizoen: 1. Lutheria 11 42, 2. Halley 11 40, 3. Tornado G. 11 37, 4. DVO 11 32, 5. WIK 11 28, 6. Avior 11 27, 7. Dynamo T. 2 11 25, 8. Gemini 11 23, 9. Twente '05 11 23, 10. Esch Stars 11 23, 11. Orion 2 11 23, 12. Vollverijs 11 7.