Acht teams van SV Basteom quizzen over voetbal. Foto: PR
Acht teams van SV Basteom quizzen over voetbal. Foto: PR

SV Basteom quizt over voetbal

STEENDEREN - Op de laatste trainingsavond van het jaar, die door de slechte weersomstandigheden niet doorging, zorgde Peter Onstenk voor een quiz als afsluiting.

De quiz was voor iedereen toegankelijk, de senioren, de jeugd, de dames en de vrijwilligers. In totaal waren er acht teams, een dames team, twee jeugd teams, drie senioren teams en twee vrijwilligers teams. Deze kregen vele verschillende vragen voorgeschoteld. Het ging vooral over het voetbal in Nederland en in het buitenland, natuurlijk over de club Basteom zelf en algemene vragen, maar met name over het songfestival. De meeste vragen waren erg lastig, maar als je met de uitslag de antwoorden hoorde, wist je het ook eigenlijk wel. Het was een gezellige en toch ook wel leerzame afsluiting van het jaar.


Film over voetbal boeit voetbaljeugd

STEENDEREN - De activiteitencommissie van SV Basteom hield zaterdag 9 december een filmavond voor de A-, B- en C jeugd.

De kantine was omgetoverd in een filmzaal en bij het haardvuur werd genoten van de film: 'Goal, the dream begins'. Deze film gaat over Santiago Munez die op tienjarige leeftijd met zijn familie emigreert van Mexico naar Amerika. Hij had twee dingen bij zich: zijn voetbal en een verfrommeld plaatje van de wereldbeker. Hij groeit op in Los Angeles, waar hij allerlei oninteressante baantjes heeft en blijft dromen van een toekomst als profvoetballer. Hij moet alleen zijn vader ervan overtuigen dat hij een echte profvoetballer kan worden. Zijn vader gelooft daar niet in. Totdat de Britse Glen Foy, een vriendelijke ex-voetballer en voormalig scout, Santiago tijdens een plaatselijke wedstrijd ontdekt. Hij zorgt ervoor dat de jonge Latino een kans krijgt in Engeland. Hier moet hij zich bewijzen en een contract zien te verdienen bij een van de populairste clubs ter wereld. Dit valt niet mee. Modder, koude wind, rake klappen van zijn medespelers, persoonlijke problemen, blessures en verleidingen van het voetballeven zijn slechts enkele van de hindernissen die Santiago moet overwinnen om zijn uiteindelijke doel te bereiken.

Tijdens deze film was iedereen vooral erg geconcentreerd en gespannen aan het kijken. Tussendoor werd een lekkere snack aangeboden die in goede aarde viel

De activiteitencommissie kan terug kijken op een geslaagde filmavond. Zij wil proberen om in het voorjaar voor de A- B- en C- junioren de 'Nacht van Basteom' organiseren. Met eigen inbreng van de jeugd wordt dit vast weer een geslaagd evenement.