DropIt zelf in actie voor SR17, Achter de keyboard Carolien Beijer, één van de organisatoren van het muziekevenement. Foto: Alice Rouwhorst
DropIt zelf in actie voor SR17, Achter de keyboard Carolien Beijer, één van de organisatoren van het muziekevenement. Foto: Alice Rouwhorst

DropIt brengt mensen samen

BAAK - Het voor 3FM Serious Request georganiseerde muziekevenement is naar tevredenheid van de organisatoren verlopen. Het naar twee dagen uitgegroeide spektakel begon op vrijdagavond in café Het Wapen van Baak en ging zaterdagmiddag tot middernacht door in het leegstaande gedeelte van de Martinuskerk, het Martinushuus, dat voor de gelegenheid omgedoopt was tot 'het Paradiso van het Oosten'.

Door Alice Rouwhorst

Carolien Beijer en Leo Teunissen, organisatoren van het jaarlijks terugkerende muziekevenement en Humphrey Herst van het Wapen van Baak vonden de opkomst op de eerste avond DropIt & Friends Café, een beetje tegenvallen. Of het kwam doordat het nieuw was op deze avond of omdat het affiche vragen opriep, ze weten niet hoe het komt. Maar gezellig was het wel en de muziek van Handsome Molly en Hawkeye was zeer zeker de moeite waard. Het lage bezoekersaantal op deze avond is voor hen niet direct een reden om het volgend jaar niet meer op deze manier te doen. Ze willen het zeer zeker een kans geven om te groeien.

De volgende dag beet Batty Minx om vier uur 's middags op het hoofdpodium het spits af tijdens het vervolg van het gratis toegankelijke DropIt & Friends Paradiso. Daarna volgden onder andere Teun en Marise, Music4you, Nodox, 12inchversion en Sylver. Carolien kondigde elke band met een korte inleiding aan, waarna ze met warm applaus werden verwelkomd. Om half negen mocht ze zelf achter haar keyboard en microfoon plaatsnemen om mee te spelen in de band DropIt. Het publiek was opgewarmd en de oren ook. Dit was wel nodig om het volume van de volgende band, Ground Wire aan te kunnen. Het klonk alsof er zes man op het podium stond, maar de band bestond enkel uit een drummer en een gitarist. Deze jonge knul had een zeer bijzondere 'gitaar'; een zelfgemaakt snaarinstrument van een tuinschep. Zij kregen de volle aandacht van het publiek. Hun moderne versie van Jingle Bells werd zeer gewaardeerd.

De grens aan het aantal decibellen was nog niet bereikt. De helemaal uit Rotterdam afkomstige hardrock band Order of the Emporer deed er nog een paar grote scheppen bij bovenop. Na hun snoeiharde optreden kregen de trommelvliezen even rust bij de muziek van Cedar. Loura Hofs zong gevoelige luisterliedjes en rock- en popnummers en wordt daarbij begeleid door twee akoestische gitaren en een contrabas. De overgang kon haast niet groter. De soul/funk/popcoverband King George sloot het festival af. De grote diversiteit aan genres maakte het muziekfestival een belevenis voor iedereen. Elke muziekliefhebber kwam aan zijn trekken in een heerlijk verwarmde, mooi uitgelichte kerk.

De opbrengst van de inzamelingsactie voor 3FM Serious Request met als doel 'Breng ze weer samen' wordt op de Facebook pagina van DropIt & Friends gecommuniceerd zodra het bekend is.