Meerstemmige zang bij Fulll Circle. Foto: PR
Meerstemmige zang bij Fulll Circle. Foto: PR

Full Circle bij Live@Ideaal

ZELHEM - Woensdagavond 20 december staat de band 'Full Circle' centraal in het programma Live@Ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden bevraagd over hun 'roots' en aspiraties in de muziek.

Full Circle is rond 2010 begonnen als een (semi) akoestisch trio dat voornamelijk nummers van the Eagles, Crosby Stills Nash & Young, the Byrds, Poco en vergelijkbare bands speelde. Na enige tijd ontstond de behoefte om behalve als trio ook in een complete bandbezetting te kunnen spelen en werden een bassist, een drummer en een keyboardspeler aan de band toegevoegd. Kenmerkend voor het repertoire is de vaak complexe meerstemmige zang. Optredens zijn een feest van herkenning voor jong en oud, want het overgrote deel van de nummers heeft een vaste plek in de top honderd aller tijden.
'Full Circle' bestaat uit Ton Weideman - Akoestische gitaren en zang, Hans van Braak - Gitaar en zang en Lawrence Simon - Elektrische gitaren en zang (het 'oude' trio), nu aangevuld met Theo Leijser - Basgitaar, Ron Bijland - Drums en Harm Jansen - Keyboards en zang.


www.ideaal.org