Jet Wolbrink ontvangt een cadeaubon van Boerderijwinkel Horstink van John Rutjes namens de SOV.  Foto: PR
Jet Wolbrink ontvangt een cadeaubon van Boerderijwinkel Horstink van John Rutjes namens de SOV. Foto: PR

Prijswinnaars tweede trekking SOV Decemberactie

STEENDEREN - Uit alle ingeleverde SOV stempelkaarten zijn zaterdag 16 december de volgende prijswinnaars getrokken:

Dinerbon ter waarde van 50 euro: Restaurant Den Bremer – Jeanet Peelen, Steenderen, Restaurant Wapen van Bronkhorst – Marco Garssen, Steenderen.

Cadeaubon ter waarde van 25 euro: Geschenkenhuis Beuseker – Anita van Halen, Steenderen, Expert Eliesen – Annie Harmsen, Steenderen, Colors@Home Gosselink – Diny Nijkamp, Steenderen, Bouwmarkt de Tolbrug – Marc de Witte, Steenderen, Autobedrijf Melgers – Maurice Geurts, Steenderen, Haarstijl Edith – Trees Horstink, Steenderen, Dagwinkel/Bakkerij Willemsen – Fam. Petrie, Steenderen, Euronics Rutjes – Jeannette Bremer, Olburgen, Handmade by H – Henk Helmink, Toldijk, Boerderijwinkel Horstink – Jet Wolbrink, Steenderen.

De volgende en tevens laatste trekking is op zaterdag 23 december. Volle stempelkaarten kunnen tot 16.00 uur ingeleverd worden bij deelnemende bedrijven.


Bibliotheek West Achterhoek méér open

REGIO - Met ingang van 1 januari hebben de bibliotheken in Doetinchem, Doesburg, Hengelo, Vorden en Zelhem andere openingstijden. Tijdens die openingsuren kunnen leners op vaste tijden rekenen op de hulp van de informatieprofessionals. Op andere momenten zijn vrijwillige gastvrouwen en gastheren aanwezig. De openingstijden van de steunpunten in Wehl en Steenderen blijven ongewijzigd. Kijk voor het nieuwe overzicht op de site.

Wie de website regelmatig raadpleegt, begrijpt dat de bibliotheek verandert. Er wordt veel meer gedaan dan alleen boeken uitlenen. In plaats van boeken te leveren, wordt aan klanten verteld waar ze terecht kunnen voor informatie of ze worden geholpen met vragen over lezen en digitale vaardigheden. De bibliotheek is meer dan ooit tevoren een omgeving waar mensen - jong en oud - zich kunnen ontwikkelen en het plezier van lezen en leren ontdekken. Bezoekers kunnen er studeren, werken, zich verdiepen in een moeilijk onderwerp of juist even ontspannen met een goed boek of een leuk tijdschrift. De bibliotheek richt zich ook meer en meer op mensen met een taalachterstand en mensen die moeite hebben met de digitale wereld van nu. Ook het onderwijs en de taalontwikkeling bij kinderen wordt steeds belangrijker. Kortom de taken van de bibliotheek veranderen. Toch lukt het met al die taken erbij de openingstijden te verruimen.

Word Biblio-taker
Voor de bibliotheken in Hengelo, Vorden en Zelhem is de bibliotheek op zoek naar zogenaamde Biblio-takers. Een biblio-taker neemt de bibliotheek onder zijn of haar hoede. Deze komt van 12.00 tot 14.00 uur in de bibliotheek zitten om te zorgen dat iedereen terecht kan. Een biblio-taker kan alléén komen, maar liever samen met iemand anders. Of samen met de kaartclub, leesclub of zangclub of...? Dan kan de bibliotheek méér open zijn voor de inwoners in die plaats. Wie een biblio-taker wil zijn, neemt contact op met een medewerker in de bibliotheek of bel Klantenservice: 0314-333445.


bibliotheekwestachterhoek.nl