Bij het AOC Oost in Doetinchem stond de parkeerplaats vol trekkers tijdens Nationale Trekkerdag. Foto: Achterhoekfoto/Henk den Brok
Bij het AOC Oost in Doetinchem stond de parkeerplaats vol trekkers tijdens Nationale Trekkerdag. Foto: Achterhoekfoto/Henk den Brok

Nationale Trekkerdag bij AOC-Oost

DOETINCHEM - Elk jaar op de laatste schooldag van het AOC Oost in Doetinchem, dit jaar 23 december, werd de Nationale Trekkerdag gehouden.

Leerlingen die daartoe bevoegd zijn, komen met een trekker als vervoermiddel naar hun school rijden. Deze dag is door een aantal leerlingen georganiseerd. De trekkers kwamen voor 8.00 uur op school en de hele parkeerplaats stond vol.

Er waren ruim 102 trekkers. Overal kwamen de leerlingen vandaan, zowel uit Barchem, Lochem, Beltrum als Azewijn, Duiven, Aalten, Hengelo (Gld.), Zelhem, Vorden en Toldijk.


Gedichtenwedstrijd met als thema: Humor

REGIO - De Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg nodigt jong en oud uit om mee te doen aan de gedichtenwedstrijd die zij organiseert in het kader van de Week van de Poëzie.

Drie criteria doen ertoe: het gedicht moet aansluiten bij het thema van 2017: Humor, het gedicht moet een 'maatschappelijke bite' hebben, ofwel van de dichter wordt gevraagd het jaarthema Humor te verbinden met wat ons als samenleving nu bezighoudt, en tot slot: het gedicht mag niet langer zijn dan veertien regels. Dit laatste is overigens puur pragmatisch met het oog op de prijs en de eer die de winnaar ten deel valt: haar/zijn gedicht wordt afgedrukt op groot doek en komt een jaar lang te hangen aan de buitenmuur van de Grote of Martinikerk in het centrum van het pittoreske stadje Doesburg.

Inzendingen kunnen gemaild worden naar Chris Kors, tot en met 14 januari 2017. Op 26 januari, de avond van de Gedichtendag, wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een feestelijk programma met poëzie en muziek in de Galluskerk in Angerlo, aanvang: 20.00 uur.


chris.kors@gmail.com