Een spelmoment uit de verliezerspoule van januari 2016: Olvarit United tegen Kratti 2.. Foto: PR.
Een spelmoment uit de verliezerspoule van januari 2016: Olvarit United tegen Kratti 2.. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

ZVV Velocitas viert zevende lustrum met toernooi en feestavond

Vorden – Zaalvoetbalvereniging Velocitas bestaat dit jaar 35 jaar. Het traditionele jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi voor bedrijven, families, straten en vriendenteams op zaterdag 7 en zondag 8 januari in sporthal 't Jebbink staat dan ook in het teken van dit zevende lustrum. Een speciale feestavond op zaterdag 7 januari in sporthal 't Jebbink waar het toernooi plaatsvindt staat naast het voetbal dan ook centraal tijdens deze editie. Zaterdagavond vanaf 20.00 uur speelt tijdens deze speciale avond de band 'De draad kwijt' in de kantine van de sporthal.

Door Jan Hendriksen

Het bijzondere aan de komende editie van het toernooi is dat er voor het eerst ook vrouwenteams deelnemen. "Dat is een unicum. En daar zijn we zeer content mee. Begin november was het toernooi voor mannen met zestien teams al geheel volgeboekt. En met maar liefst negen vrouwenteams hebben we op beide dagen een overvol speelprogramma en betrekken we daarom ook de kleine sportzaal van 't Jebbink bij het toernooi. Daar spelen de vrouwen hun voorronden", zo verklaart voorzitter Jarno Messing van ZVV Velocitas. De zestien mannenteams zullen zaterdag van 12.15 tot 19.15 uur in vier poules van vier teams strijden om een plaats in de winnaarsronde op zondag 8 januari. De acht teams die hierin slagen zullen zondagmiddag van 13.15 tot 17.15 uur in twee poules van vier uitmaken welke teams er in de halve finale gaan strijden om een plaats in de finale die zondag om 17.15 uur wordt gespeeld. De acht teams die zich niet kwalificeren bij de beste acht zullen zondagmorgen vanaf 10.15 uur uitmaken wie zich de 'Beste verliezer van 2017' mag noemen. De vrouwen spelen zaterdag van 14.45 tot 19.00 uur in de kleine zaal van sporthal 't Jebbink de kwalificatieronde. De finalepoule van de vrouwen staat zaterdag om 19.15 uur gepland in de grote zaal van de sporthal.

Fairplay
De algehele wedstrijdleiding zal dit jaar in handen zijn van Rob Oplaat en zijn twee compagnons Rob Golstein en Johan Eggink. De scheidsrechters zorgen er al jaren voor dat de wedstrijden niet alleen binnen de lijnen maar ook daar buiten (planning, tussenstanden en de communicatie) in goede banen worden geleid. Tevens zijn zij verantwoordelijk voor het toekennen van de Fairplay cup. Zie voor de speeltijden en de poule-indelingen de Facebookpagina: ZVV Velocitas. De entree is op beide dagen tijdens het toernooi gratis.

Hoogtijdagen
Zaalvoetbalvereniging Velocitas werd in maart 1981 opgericht door onder meer Fred Franssen, André de Bruijn en F. Leegstra. De hoogtij dagen van Velocitas 'speelden' zich rond het jaar 2000 af. Het eerste teams speelde toen in de hoofdklasse van het district Oost van de KNVB. Destijds was dat net onder het betaalde landelijke zaalvoetbalniveau. Anno 2017 is ZVV Velocitas met vijf mannenteams en een vrouwenteam actief in de regionale zaalvoetbalcompetitie van het district Oost van de KNVB.