Tijdens de tocht werd er in de verschillende scènes het Kerstverhaal verteldFoto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Tijdens de tocht werd er in de verschillende scènes het Kerstverhaal verteldFoto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

Zeshonderd mensen volgen scènes Kerstverhaal tijdens Herdertjestocht

Honderd vrijwilligers hielpen mee

VORDEN - Na een geslaagde Herdertjestocht in 2015 is ook dit jaar een Herdertjestocht georganiseerd op 23 december door de drie Vordense Kerken. Zo'n honderd vrijwilligers die hebben meegeholpen: mensen in de scènes, lichtjes uitzetten en aansteken, drinken verzorgen, opbouwen van de scènes, koor om naar te luisteren tijdens het wachten, muziek in de herberg en aan het eind in de kerk. De organisatie vindt het geweldig, dat er zoveel medewerking was. En dat er vervolgens ook nog eens zeshonderd mensen komen om de tocht te lopen, dan is het natuurlijk helemaal geslaagd.

Tijdens de tocht werd er in de verschillende scènes het Kerstverhaal verteld. De zoektocht van Jozef en Maria naar een slaapplek, de engelen die de boodschap kwamen brengen, de herders met hun schapen in het veld die ook de boodschap hadden gehoord en net als de Wijzen uit het Oosten op zoek gingen naar het kind. En natuurlijk eindigde de tocht bij de levende kerststal. Maar ook werd de link gelegd met de vluchtelingen van nu. Mensen die ook nu geen slaapplek hebben, gewone mensen in alle landen. Mensen zoals ons op zoek naar geluk, mensen zoals ons op de vlucht.

Dankzij de vele vrijwilligers kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde Herdertjestocht 2016. Kijk voor meer foto's op onderstaande websites.


www.protestantsegemeentevorden.nl

www.achterhoekfoto.nl