Deze week het Jazz-combo rodom zangeres Rehana Begum live bij Ideaal. Foto: PR
Deze week het Jazz-combo rodom zangeres Rehana Begum live bij Ideaal. Foto: PR

Rehana Begum Quartet bij LIVE@IDEAAL

ZELHEM - Woensdagavond 11 januari staat het jazzcombo 'Rehana Begum Quartet' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentator van dienst.

Het Rehana Begum Quartet Jazz is geformeerd rondom zangeres Rehana Begum, die met hart en ziel de jazz zingt. Haar warme stem leent zich uitstekend voor bruisende swing, zwoele bossanova's en romantische ballads. Zingen is voor haar het plezier van het verhalen vertellen op muziek. Na haar studie Psychologie besloot Rehana de muziek volop te omarmen en zich te richten op de jazz door de opleiding jazz & lichte muziek te volgen. Ze leerde daar pianist Paul van den Belt kennen, met wie ze sindsdien geregeld samenwerkt. In contrabassist Peter Tollenaar en drummer Peter de Heer werd een strakke en creatieve ritmesectie gevonden.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


Drones inzetten voor redden van reeën en weidevogels

Opgeven voor demonstratie kan nog tot 18 januari

RUURLO - Op zaterdag 21 januari wordt tussen 10.00 en 12.00 uur een demonstratie gehouden van het werken met drones door het bedrijf Drone-Expert bij Café Restaurant de Duif, Groenloseweg 57 in Ruurlo. Er wordt uitleg gegeven over de manier waarop beschermde dieren door middel van een drone gevonden kunnen worden en hoe deze technologie zich ontwikkelt. Er wordt aandacht gegeven aan het voorkomen van maaislachtoffers en het monitoren van weidevogels.

Ervaringen met het inzetten van drones zijn al in 2016 opgedaan. Toen bleek dat deze kleine helikopters samen met warmtebeeldcamera's efficiënt zijn bij het opsporen van dieren zoals reeën en weidevogels waardoor voorkomen wordt dat ze sneuvelen in de maaimachine. De organisatie richt zich op mensen die opdracht geven in de natuur te maaien. Dit kunnen terreinbeheerders, grondgebruikers, werkvoorbereiders, opzichters en toezichthouders zijn die zich bezig houden met fauna- , groen- en landschapsbeheer. Zij kunnen op 21 januari kennis uitwisselen met experts op het gebied van het opsporen van fauna door middel van drones en warmtedetectie.

Belangstellenden kunnen zich voor woensdag 18 januari aanmelden via www.over-reeen.nl/contactformulier.

Reekalfje houdt zich schuil in het hoge gras. Foto: Dick Pasman