Spinrock staat op de planken van Café de Zwaan. Foto: PR

Spinrock op de planken van Café de Zwaan

Disco de Zwaan weer van start vanaf 14 januari

HENGELO - Zij hebben er even op moeten wachten, maar Sabine Uitslag met haar band Spinrock staat live op de planken in Café de Zwaan. Met onuitputtelijke energie en enthousiasme stoot Spinrock door, puur en onuitwisbaar. Frontvrouw Sabine Uitslag (ex CDA politica en deelneemster van The Voice of Holland) volgt haar passie, samen met haar rockband knallen op het podium.

Spinrock verrast telkens weer, met rocksongs van vroeger en nu. Iedereen kent ze, iedereen zingt en danst mee. Daar valt ook niet aan te ontkomen met Sabine als frontvrouw. Met haar ene been in het publiek en de andere op het podium, zo zet ze de tent op z'n kop.

De rotsvaste band erachter met mede oprichter Markjan (guitar&backing), Steven 'The Animal' (drums) en Emiel (bass), houdt continue druk op de ketel.

Bij Spinrock draait alles om het gevoel van het moment. Het maakt niet uit hoe klein de kroeg of hoe groot het festival, het is de chemie tussen band en publiek die Spinrock telkens weer creëert. De uitkomst is onvermijdelijk, een knallend feest en een onvergetelijke show.

Tevens is op zaterdag 14 januari de disco weer geopend, met de dj`s van Brutaal! Kortom weer leven in de brouwerij bij Café/Disco de Zwaan.

Quintus handballers starten na
winterstop

HENGELO – Zondag 8 januari kwamen teams van Handbalvereniging SV Quintus in actie voor hun wedstrijd. Een team had een uitwedstrijd, zes teams gingen het veld op in Sporthal de Kamp, waar het publiek genoot van sportieve wedstrijden. De meeste winstpunten werden geteld bij Quintus, een mooie start na de winterstop.

De koploper AES Arnhem E2 verdedigde zondags weer zeer offensief. Quintus E1 kon daar nu een stuk beter mee omgaan dan de vorige keer. Er werd veel bewogen en vrij gelopen, zo kwamen er kansen voor Quintus. Het ging steeds gelijk op. Rust 7-7. Ook de tweede helft was de inzet goed. Tot het slot bleef het spannend, maar helaas kwam Quintus net één puntje te kort. Eindstand 12-13.

Winterkampioen Quintus D1 kwam ook nu weer goed uit de startblokken en dat heeft Erica'76 D1 geweten. Goed aanvallen en goed verdedigen was dan ook wat Quintus D1 deed. Eindstand 21-12. Quintus D2 speelde tegen Erix D1 de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Het begon wat terughoudend, maar gedurende de wedstrijd ging het steeds beter. Ruststand 12-5. Tweede helft ging het een beetje minder bij Quintus maar de winst was er toch, eindstand 17-10.

De Quintus heren senioren 1 ontvingen voor hun eerste wedstrijd in 2017 de heren uit Dieren. De wedstrijd kwam moeizaam op gang waarbij aan beide kanten niet goed werd afgesloten. Rust(achter)stand 6-7. Na een peptalk van de coach begonnen ze in de tweede helft enthousiast wat direct resulteerde in een paar doelpunten, voldoende voor de overwinning. Eindstand 18-13.

Ook voor Quintus DC1 was het weer de eerste wedstrijd. De meiden hadden helaas niet kunnen trainen en de tegenstander Minerva DC1 wel. Het was dus wel even spannend hoe deze wedstrijd zou verlopen, maar er werd fel verdedigd en veel aanvallen liepen soepel. Minerva kwam eigenlijk totaal niet in de wedstrijd. Eindstand 23-8.

De meeste winstpunten werden geteld bij Quintus

Quintus Heren 2 speelde thuis tegen Erica 2 uit Dieren. Van begin af aan was Quintus de betere ploeg en de wedstrijd was dan ook al snel gespeeld. Ruststand 15-5. Na rust veranderde er weinig in het spelbeeld, waardoor het een gemakkelijke overwinning werd. Eindstand 26-13. Quintus jongens C1 speelden de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar uit tegen Reflex HC1. De bal glipte hen een aantal keer door de vingers, maar ze kunnen terugkijken op een wedstrijd die ze met 12-20 hebben gewonnen.