Prentenboek 'De kleine walvis'. Foto: PR
Prentenboek 'De kleine walvis'. Foto: PR Foto:

Nationale Voorleesdagen

REGIO - De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari 2017. De voorleesdagen hebben als doel, het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt heel veel leesplezier!

Dit jaar is het prentenboek 'De kleine walvis' geschreven en geïllustreerd door Benji Davies, gekozen tot prentenboek van het jaar. Het boek gaat over Boy. Hij woont aan zee met zijn vader. Boy voelt zich vaak eenzaam, want zijn vader is visser en bijna nooit thuis. Als een kleine walvis aanspoelt op het strand, neemt Boy hem mee naar huis.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er in iedere vestiging van bibliotheek West-Achterhoek een activiteit georganiseerd. Het verhaal "De kleine walvis" wordt voorgelezen. Daarna kunnen de kinderen met hun ouders aan de slag. Er is een creatieve activiteit, een kleine speurtocht en er kan een traktatie gemaakt worden.

Vorden: donderdag 26 januari van 15.00-16.30 uur;
Doesburg: zaterdag 28 januari van 10.30-12.00 uur;
Hengelo: woensdag 1 februari van 15.00-16.30 uur;
Doetinchem: woensdag 1 februari van 15.00-16.30 uur;
Zelhem: donderdag 2 februari van 15.00-16.30 uur.

Deelname aan de activiteit is gratis. Wel graag aanmelden via de website www.bibiotheekwestacherhoek.nl

Op woensdag 25 januari geeft Poppentheater Peterselie een interactieve vertelvoorstelling over het prentenboek: "De kleine walvis". Het is een voorstelling met liedjes, bewegingen en met live muziek. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Kaartjes á 5 euro zijn verkrijgbaar via de website.


www.gasthuiskerkdoesburg.nl


Thema Alzheimercafe: Wat is dementie?

ZUTPHEN - Tijdens het Alzheimercafé op 18 januari wordt het thema ' Wat is dementie?' behandeld. De avond start om 19.00 en vindt plaats aan de Harenbergweg 1 te Zutphen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord. Vergeetachtigheid is iets waar bijna iedereen last van heeft. Dementie komt echter veel minder vaak voor. Maar waarop moet men nu letten om na te gaan of sprake is van dementie of van normale vergeetachtigheid?.

Mevr. Anneke Winter, specialist ouderengeneeskunde, geeft deze avond uitleg over dementie. Wanneer spreek je van dementie en wanneer niet? Hoe ontstaat het? Wat zijn de symptomen en welke vormen van dementie zijn er? Is dementie af te remmen of te genezen? Ook worden de gevolgen van dementie voor de patiënt en partner/familieleden besproken en de begeleidings- en behandelmethoden.

Voor meer informatie kunt u bellen of bezoek de website.


06 46540141

www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland