Burgemeester Marianne Besselink bracht namens de gemeente Bronckhorst de felicitaties aan mevrouw Kerkhof over. Foto: Jan Hendriksen.
Burgemeester Marianne Besselink bracht namens de gemeente Bronckhorst de felicitaties aan mevrouw Kerkhof over. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Eeuweling viert verjaardag met
vijf generaties

Vorden/Hengelo – En opnieuw is de gemeente Bronckhorst een eeuweling rijker. Zondag 29 januari vierde mevrouw Diny Kerkhof-Wilderink haar honderdste verjaardag. De honderdjarige woont in Huize Sonnevanck in Hengelo (G). Diny Kerkhof vierde zondagmiddag haar verjaardag in woonboerderij De Tackenkamp in Vorden. Daar had eigenaresse Mary Woltering van zorgvilla Huize Sonnevanck in Hengelo de huiskamer van haar prachtige recent verbouwde woonboerderij voor de familie Kerkhof beschikbaar gesteld. Burgemeester Marianne Besselink bracht namens de gemeente Bronckhorst de felicitaties aan mevrouw Kerkhof over. Zoals ook de Koning en Koningin en de Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland schriftelijk hun felicitaties lieten overbrengen.

Door Jan Hendriksen

Diny Kerkhof-Wilderink werd op 29 januari 1917 in Hengelo (O) geboren. Ze komt uit een gezin van elf kinderen. Ze volgde na de lagere school de ULO (Uitgebreid Lager Onderwijs) in Hengelo en ging als typiste werken bij een handelsfirma. In 1939 trad ze in het huwelijk met Hans Kerkhof met wie zij vervolgens een groothandel in suikerwaren in Wageningen runde. Jarenlang verzorgde zij binnen het bedrijf de financiële administratie. Nadat de bedrijfsactiviteiten van de groothandel wegens een bedrijfsongeval van haar man moesten worden stopgezet verhuisde de familie Kerkhof met het gezin naar Utrecht. In het toenmalige Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU) vervulde ze de functie van medische secretaresse. In de jaren tachtig van de vorige eeuw ging ze met pensioen. In 1989 overleed haar man Hans en in 2007 verhuisde zij in verband met gezondheidsklachten naar de zorgvilla Huize Sonnevanck. Samen met haar man was ze jarenlang actief binnen het Apostolisch Genootschap. Ze was onder meer organist voor het genootschap in Gorinchem. Op vakantie naar de bergen in Zwitserland was een van haar grootste hobby's naast het lezen van de krant. Diny Kerkhof-Wilderink heeft drie kinderen, vier kleinkinderen, vijf achterkleinkinderen en een achterachterkleinkind. Zondag vierden zij in familieverband haar 100ste verjaardag dus in aanwezigheid van maar liefst vijf generaties. En dat is uniek te noemen.