Een spelmoment uit de wedstrijd Ratti - Westendorp uit het seizoen 2012-2013 toen Ratti voor het laatst uitkwam in de vijfde klasse. Foto: Rudy Leukfeldt
Een spelmoment uit de wedstrijd Ratti - Westendorp uit het seizoen 2012-2013 toen Ratti voor het laatst uitkwam in de vijfde klasse. Foto: Rudy Leukfeldt Foto: Jan Hendriksen

Ratti met standaardteam terug in vijfde klasse KNVB Oost

Enkele oud-selectiespelers keren terug naar Ratti in nieuwe seizoen

Door Jan Hendriksen

KRANENBURG – Met ingang van het seizoen 2017-2018 wil voetbalvereniging Ratti met het eerste zondagteam weer uitkomen in de standaard vijfde klasse van het district Oost van de KNVB. Enkele seizoenen geleden (2013-2014) besloot Ratti uit sportief oogpunt haar eerste team uit de vijfde klasse terug te trekken omdat deze te smal was. In de afgelopen drie seizoenen speelde het eerste team daarom in de reserveklasse van het district Oost van de KNVB.

"Maar nu is de tijd weer aangebroken om sportief weer een stap voorwaarts te zetten. Die intentie hebben we drie jaar geleden ook uitgesproken. Zowel richting onze leden als naar de KNVB toe", zo verklaart voorzitter Bert Tuinman van SV Ratti.

Enkele oud-selectiespelers hebben in de afgelopen maanden namelijk toegezegd om met de ingang van het komend nieuwe seizoen terug te keren naar Ratti. "Zij zijn een welkome versterking voor het eerste team. Mogelijk komen er ook nog enkele spelers van buitenaf. Om met een zo goed mogelijk elftal het komend seizoen de competitie in te gaan zijn meerdere versterkingen welkom. Ook spelers uit de andere Ratti teams, welke de ambitie en kwaliteiten hebben willen we uitdagen om zich voor het komend seizoen te melden bij de selectie. Mogelijk zijn er oud jeugdspelers welke een klein zetje nodig hebben om weer te gaan voetballen", aldus Tuinman.

Inmiddels heeft het bestuur in overleg met de huidige selectiespelers besloten om het contract met de trainer/coach Henk Veen met een seizoen te verlengen.

Bert Tuinman: "Als bestuur zijn we zeer tevreden met deze contractverlenging." SV Ratti telt in totaal zeven senioren teams (vier zondagteams, een zaterdagteam, twee vrouwenteams) en zeven jeugdteams.