Presentator Arie Ribbers vroeg  na afloop van de première van ‘Ode aan Vorden’ Fons Rouwhorst om een reactie. Ineke Heinen (l),  Gery Groot Zwaaftink (tweede van rechts) en Frans Pietersen kijken toe. Foto:  Jan Hendriksen.
Presentator Arie Ribbers vroeg na afloop van de première van ‘Ode aan Vorden’ Fons Rouwhorst om een reactie. Ineke Heinen (l), Gery Groot Zwaaftink (tweede van rechts) en Frans Pietersen kijken toe. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Zes uitverkochte zalen in 't Kulturhus

Vorden – Na de première op vrijdagavond 27 januari ontstond er vorige week een ware run op toegangskaarten voor de documentaire 'Ode aan Vorden'. Initiatiefnemer Fons Rouwhorst en zijn filmcrew werden overvallen door de grote belangstelling voor hun filmproductie die talloze positieve reacties opleverden en gevoelens losmaakte bij menig Vordenaar en oud-Vordenaren. Inmiddels hebben er in 't Kulturhus Vorden vier voorstellingen plaatsgevonden. Er volgen komend weekeinde nog twee voorstellingen.

Door Jan Hendriksen

Tijdens de première werd al duidelijk dat de vier geplande voorstellingen al zo goed als uitverkocht waren en te weinig waren om alle belangstellenden van een toegangskaart te voorzien. "De extra ingeplande voorstelling op zondagmiddag 12 februari was vorige week binnen zeer korte tijd dan ook al weer uitverkocht. Daarom hebben we besloten zaterdag 11 februari nog een extra avond in te plannen. Maar die was ook binnen enkele uren weer uitverkocht", zo laat een beduusde Fons Rouwhorst weten. Voor het gevoel van Rouwhorst ontstonden er tijdens de extra kaartverkoop 'Zwarte Crossachtige' taferelen bij de Bruna in Vorden. "Klokslag negen uur maandagmorgen stonden de eersten al voor de opening van de winkel voor de deur. En de vraag om kaarten te bemachtigen bleef de hele dag doorgaan. We zouden nog wel even kunnen doorgaan met voorstellingen. Maar in verband met het maken van een nieuwe opdracht die in april klaar moet zijn hebben we besloten om de volgende voorstellingen van de 'Ode aan Vorden' bij leven en welzijn in het laatste weekeinde in januari 2018 op vrijdagavond 26, zaterdagmiddag en zaterdagavond 27 en zondagmiddag 28 januari in te plannen." Het is nu al mogelijk om kaarten te reserveren voor deze voorstellingen. En daar wordt giftig gebruik van gemaakt. De reservering kan online plaatsvinden via het e-mailadres odeaanvorden@gmail.com. Het betreft een reservering, géén betaling.

Programma ontwerper, klankbeeldmaker en regisseur Fons Rouwhorst, maker van de geliefde klankbeeld Boer'n van Gistern 'Alles geet veurbej', waarmee hij al twintig jaar door het land trekt.over de documentaire 'Ode aan Vorden: "De film begint met de geschiedenis van Vorden en eindigt met een toekomstverwachting over Vorden. De toeschouwer moet het proeven, horen, zien en ervaren. Dat is mijn bedoeling. Zitten, kijken en luisteren is het beste. Laat "Ode aan Vorden " op je inwerken en oordeel na afloop..."

'Ode aan Vorden' laat alles zien en horen wat Vorden te bieden heeft in de breedste zin van het woord en tot in de kleinste details. Historische, landschappelijk, culturele en sociale aspecten. Ze zijn allemaal terug te vinden in de documentaire waarin een klein dorp groot kan zijn.