Poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek geeft voorstelling. Foto: PR
Poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek geeft voorstelling. Foto: PR Foto:

Hooggeëerd bezoek van poppenspeler tijdens gezinsdienst

VORDEN - Na een groot succes in 2016 is zondagmorgen 12 februari poppenspeler Matthijs Vlaardingerbroek weer in de Dorpskerk in Vorden tijdens een gezinsdienst. De voorstelling heet 'Hooggeëerd bezoek'. De dienst begint om 10.00 uur. Vanaf 9.45 uur is er koffie/thee/limonade.

Het is een dienst rondom het Bijbelverhaal van de verloren zoon, die zijn vader in de steek laat om de wijde wereld in te trekken. Als hij thuiskomt, staan de dorpelingen klaar om hem voor altijd weg te sturen. Maar wat is dat? Het is de rennende vader die zijn zoon omarmt en hem volledig herstelt. 'Hooggeëerd bezoek' is een interactieve gebeuren, waarbij diverse kinderen op het podium mogen helpen. Natuurlijk is Henkie de buikspreekpop weer van de partij en er zijn meerdere goocheltrucs.


Land- en Tuinbouwbeurs Oost Nederland wordt Platform Landbouw Nederland

REGIO - Land- en Tuinbouwbeurs Oost Nederland, gehouden van 27 t/m 29 juni 2017 wordt Platform Landbouw Nederland. Deze complete vakbeurs voor Rundveehouderij, Akkerbouw en de Intensieve veehouderij, die verhuisd is naar de A1 Lochem, Rijssen (afslag Markelo gemeente Rijssen), ligt nu centraal in Oost Nederland tussen Achterhoek, Twente, Salland, Duitsland en Midden Nederland. Hiermee bestrijken de standhouders een groter gebied hetgeen past in de toekomstvisie van fabrikanten en importeurs. Tevens is er een groter aantal bezoekers te verwachten dan op traditionele beurzen. Met het Thema 'Farm to Fork', zijdelings vergelijkbaar met 'Grüne Woche' brengt de Landbouwbeurs de gehele keten in beeld, er is van alles te zien over food en de ontwikkeling hiervan van streekmarkt tot retailers. Deze pure producten mag iedereen komen proeven en kopen, kortom er is veel beleving. De trots van de boer wordt er getoond waardoor hij of zij met een tevreden gevoel over de beurs zal lopen. Ook de echtgenote van de agrarische ondernemer is hierin van essentieel belang, zij is meebeslissend bij aankopen. Hier heeft onze standhouder dagelijks mee te maken. De boer verdient een troon. Hiermee wordt de beurs in een keer een gezinsbeurs waarin beslissingen sneller tot stand gaan komen. Samenwerking tussen standhouders uit de mechanisatie en melktechniek zijn volop aan de orde.

Onder andere de Rabobank, als drager van de landbouw, zal zowel fysiek en als sponsor aanwezig zijn op het Farm to Fork terrein. "De beurs brengt de totale Landbouw in beeld waardoor er nieuwe ideeën en innovaties gaan ontstaan voor de toekomst. Zo is de beurs onderscheidende van andere beurzen", aldus Johan Wolters van organisatiebureau CNO-Expo BV.